עוגת גבינה עם משמש

מתכון לעוגת גבינה אוורירית עם חצאי משמשים או אפרסקים וג'לי בטעם משמש, המעניקים לה טעם נפלא ומרקם של גלידה.תבנית: קפיצית בקוטר 24 או 26 ס"מ, משומנת ומקומחתחום אפייה: מתחילים בחום גבוה (200 מעלות), וממשיכים בחום נמוך-בינוני (170 מעלות)חומרים:3 גביעי גבינה לבנה (% ½ שומן) 750 גרם1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)5 ביצים, מופרדות3 שקיות סוכר וניל1 כף קליפת לימון, מגוררת3 כפות קמח, מנופה1 כוס סוכר12-10 חצאי משמשים או אפרסקים משומרים, מסוננים1 קופסת ג'לי בזק בטעם משמשלעיטור:1.5 כוסות קצפת מוכנה מתוקהאופן ההכנה:שמים בקערה את הגבינה, השמנת החמוצה, החלמונים, סוכר הווניל, קליפת הלימון, הקמח וחצי מכמות הסוכר. מערבבים לבלילה אחידה וחלקה.מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי במהירות גבוהה. ברגע שנוצר קצף, מוסיפים באטיות ובהדרגה את הסוכר הנותר.מקציפים עד לקבלת קצף יציב.מוסיפים את הקצף לבלילה בהדרגה, בשתיים-שלוש פעמים, ומקפלים פנימה בעדינות לאחר כל הוספה.יוצקים את בלילת הבצק לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 מעלות) כ- 10 דקות. מנמיכים את חום התנור לחום נמוך-בינוני (170 מעלות) ואופים כ- 40 דקות נוספות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. מצננים את העוגה.מסדרים את חצאי המשמשים או האפרסקים על העוגה. מכינים את הג'לי לפי הוראות היצרן. כשהג'לי מתחיל להיקרש, יוצקים אותו על המשמשים. מאחסנים במקרר. לפני ההגשה משחררים את העוגה מן הדפנות בעזרת סכין.מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן, ומזליפים תלוליות קטנות מסביב לעוגה.טיפסקל: לגיוון אפשר לשנות את סוג הפרי ואת טעם הג'לי לפי העונה או הטעם.מתוך "ספר העוגות" של פסקל פרץ-רובין – www.pascalpr.co.il, הוצאת קוראים צלם אנטולי מיכאלו

מתכון לעוגת גבינה אוורירית עם חצאי משמשים או אפרסקים וג'לי בטעם משמש, המעניקים לה טעם נפלא ומרקם של גלידה.

תבנית: קפיצית בקוטר 24 או 26 ס"מ, משומנת ומקומחת
חום אפייה: מתחילים בחום גבוה (200 מעלות), וממשיכים בחום נמוך-בינוני (170 מעלות)

חומרים:
3 גביעי גבינה לבנה (% ½ שומן) 750 גרם
1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
5 ביצים, מופרדות
3 שקיות סוכר וניל
1 כף קליפת לימון, מגוררת
3 כפות קמח, מנופה
1 כוס סוכר
12-10 חצאי משמשים או אפרסקים משומרים, מסוננים
1 קופסת ג'לי בזק בטעם משמש

לעיטור:
1.5 כוסות קצפת מוכנה מתוקה

אופן ההכנה:
שמים בקערה את הגבינה, השמנת החמוצה, החלמונים, סוכר הווניל, קליפת הלימון, הקמח וחצי מכמות הסוכר.
מערבבים לבלילה אחידה וחלקה.
מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי במהירות גבוהה. ברגע שנוצר קצף, מוסיפים באטיות ובהדרגה את הסוכר הנותר.
מקציפים עד לקבלת קצף יציב.
מוסיפים את הקצף לבלילה בהדרגה, בשתיים-שלוש פעמים, ומקפלים פנימה בעדינות לאחר כל הוספה.
יוצקים את בלילת הבצק לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 מעלות) כ- 10 דקות.
מנמיכים את חום התנור לחום נמוך-בינוני (170 מעלות) ואופים כ- 40 דקות נוספות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש.
מצננים את העוגה.
מסדרים את חצאי המשמשים או האפרסקים על העוגה.
מכינים את הג'לי לפי הוראות היצרן.
כשהג'לי מתחיל להיקרש, יוצקים אותו על המשמשים.
מאחסנים במקרר.
לפני ההגשה משחררים את העוגה מן הדפנות בעזרת סכין.
מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן, ומזליפים תלוליות קטנות מסביב לעוגה.

טיפסקל:
לגיוון אפשר לשנות את סוג הפרי ואת טעם הג'לי לפי העונה או הטעם.

מתוך "ספר העוגות" של פסקל פרץ-רובין – www.pascalpr.co.il, הוצאת קוראים

צלם אנטולי מיכאלו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר