בשלב הראשון מכינים בצק פריך
המצרכים
150 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
2.5 גרם אבקת אפייה
1 ביצה
80 סמ"ק מים
250 גרם קמח
קורט מלח
שמינית פקק תמצית וניל
אופן הכנת הבצק
יש ללוש את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק אחיד. מרדדים את הבצק שהתקבל לעובי של כחצי ס"מ ומניחים בתחתית תבנית אפייה מלבנית.
לקבלת בסיס פריך לעוגה יש לאפות את הבצק המרודד כ 7-10 דקות בטמפרטורה של 165 מעלות, עד להשחמתו. לאחר מכן, נותנים לבסיס העוגה להתקרר לגמרי.
בשלב השני מכינים את התערובת:
המצרכים
300 גרם גבינה לבנה 9 אחוז
35 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
40 גרם סוכר
רבע פקק תמצית וניל
250 סמ"ק שמנת מוקצפת 38 אחוז שומן
אופן הכנת התערובת
מערבבים בקערה את כל החומרים.
יוצקים את התערובת לתוך תבנית האפייה ומניחים במקרר כשעתיים.
לאחר הקירור, מפזרים מעל פירוריי עוגיות יבשות או בצק פריך שנאפה ונטחן דק לאחר אפייתו.