עוגת גבינה עם פרג חלבה ואגוזי לוז

יוצקים על הבצק את מלית הפרג, מיישרים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות. צילום דן פרץ
מתכון של אבינועם ארביב עבור תנובה בפרויקט חוברת מתכוני בלוגרים לשבועות 2018. אפיית העוגה בתבנית בקוטר 26 ס"מ, קושי: בינוני, זמן הכנה: 25 דקות

מרכיבים

לבצק

1/2 חבילה (450 גרם) בצק פריך כמו של מעדנות, מופשר לפי הוראות היצרן
לשכבת הפרג
1/2 כוס (50 גרם) אגוזי לוז קלויים
1 כוס (240 מ"ל) חלב
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
2 כוסות (200 גרם) פרג טחון טרי
50 גרם חמאה
100 גרם חלבה, מפוררת
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
1 כף קורנפלור
2 ביצים

למלית הגבינה

500 גרם גבינה כמו של תנובה 9%
1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה כמו השף הלבן 32%
1 כפית קליפת לימון מגוררת
2 ביצים

1 חלמון
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
2 כפות (30 גרם) קמח

אופן ההכנה

שכבת הפרג

מחממים את התנור ל-180 מעלות.

טוחנים את האגוזים.

שמים את החלב והסוכר במחבת עמוקה ומביאים לרתיחה על אש בינונית תוך ערבוב.

מוסיפים את הפרג ומבשלים דקה תוך ערבוב.

מסירים מהכיריים, מוסיפים את יתרת המרכיבים (למעט הביצים) ומערבבים.

מוסיפים את הביצים, מערבבים היטב ומניחים בצד לצינון.

חותכים מהבצק הפריך עיגול בקוטר התבנית ומניחים אותו בתוכה.

מהדקים קלות ודוקרים במזלג בכמה מקומות.

אופים 12-10 דקות עד שהבצק מזהיב מעט.

מצננים לטמפרטורת החדר.

יוצקים על הבצק את מלית הפרג, מיישרים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות (לחלופין מקפיאים שעה).

מלית הגבינה

מחממים את התנור ל-200 מעלות.

מערבבים בקערה גדולה את הגבינה הלבנה, השמנת המתוקה וקליפת הלימון ומניחים בצד.

מקציפים את 2 הביצים והחלמון תוך שמוסיפים בהדרגה את הסוכר וסוכר הווניל, עד שמתקבלת קציפה אוורירית ובהירה. מנמיכים את מהירות ההקצפה, מוסיפים את הקמח ומקציפים רק עד שנטמע בקציפה.

מקפלים בעדינות את תערובת הביצים לתוך תערובת הגבינה. יוצקים לתבנית, מיישרים ואופים 15 דקות.

מנמיכים את חום התנור ל-100 מעלות ופותחים מעט את הדלת שלו.

לאחר כ-5 דקות סוגרים את הדלת ואופים 60-50 דקות נוספות, עד שהעוגה יציבה בשוליה ועדיין מעט רוטטת במרכז.

מניחים לעוגה להצטנן לחלוטין בתוך התנור הסגור.

מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-12 שעות לפחות.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר