עוגת גבינה עם קדאיף

מצרכים למילוי:1 שמנת מתוקה2 חלמונים1 כוס סוכר3 חבילות גבינת 5 % מעודנת2 כפות קמח רגילכמה טיפות של תמצית וניללבצק:100 גרם חמאה מומסת250 גרם אטריות קדאיףלסירופ:1 כוס סוכר¾ כוס מים1 כף מיץ לימוןפראלין:200 גרם סוכר3-4 כפות מיםאגוזי לוז זהובים וקלוייםאופן ההכנה:מקציפים את השמנת המתוקה ומניחים בצד. מערבלים את החלמונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד קבלת תערובת נוקשה. חשוב להשתמש במיקסר מקצועי לקבלת קצף יציב.מוסיפים תוך כדי ערבוב את הגבינות, תמצית הוניל והקמח.ממשיכים לערבל עד קבלת מרקם אחיד.מקפלים עם פונקציית הקיפול במיקסר, את הקצפת לתוך תערובת הגבינה.יוצקים חמאה מומסת על אטריות הקדאיף.משטחים חצי מכמות הבצק בתבנית קוטר 26. מוסיפים את מלית הגבינה.מעל משטחים את חצי כמות האטריות שנשארה. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות כ- 35 דקות.בינתיים מכינים את הסירופ:שמים את המרכיבים בסיר על להבה בינונית.מבשלים עד שהסירופ מסמיך.הכנת הפראלין: מחממים במחבת את הסוכר והמים עד קבלת אחידות זהובה.מכניסים את האגוזים לדקה. שופכים את התערובת על מגש מתכת משומן בשמן חמניות. משטחים ומצננים 25 דקות. מכניסים למערבל וטוחנים קלות לחתיכות קטנות.הרכבת העוגה: מזגגים את העוגה בעזרת הסירופ – מזליפים אותו בשתי וערב על העוגה (יש להיזהר לא להציף אותה בסירופ). אחר כך מוסיפים מעל את הפראלין הטחון.יש לאכול את העוגה כשהיא חמה.

מצרכים למילוי:
1 שמנת מתוקה
2 חלמונים
1 כוס סוכר
3 חבילות גבינת 5 % מעודנת
2 כפות קמח רגיל
כמה טיפות של תמצית וניל

לבצק:
100 גרם חמאה מומסת
250 גרם אטריות קדאיף
לסירופ:
1 כוס סוכר
¾ כוס מים
1 כף מיץ לימון

פראלין:
200 גרם סוכר
3-4 כפות מים
אגוזי לוז זהובים וקלויים

אופן ההכנה:
מקציפים את השמנת המתוקה ומניחים בצד.
מערבלים את החלמונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד קבלת תערובת נוקשה. חשוב להשתמש במיקסר מקצועי לקבלת קצף יציב.
מוסיפים תוך כדי ערבוב את הגבינות, תמצית הוניל והקמח.
ממשיכים לערבל עד קבלת מרקם אחיד.
מקפלים עם פונקציית הקיפול במיקסר, את הקצפת לתוך תערובת הגבינה.
יוצקים חמאה מומסת על אטריות הקדאיף.
משטחים חצי מכמות הבצק בתבנית קוטר 26.
מוסיפים את מלית הגבינה.
מעל משטחים את חצי כמות האטריות שנשארה.
מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות כ- 35 דקות.

בינתיים מכינים את הסירופ:
שמים את המרכיבים בסיר על להבה בינונית.
מבשלים עד שהסירופ מסמיך.

הכנת הפראלין:
מחממים במחבת את הסוכר והמים עד קבלת אחידות זהובה.
מכניסים את האגוזים לדקה.
שופכים את התערובת על מגש מתכת משומן בשמן חמניות.
משטחים ומצננים 25 דקות.
מכניסים למערבל וטוחנים קלות לחתיכות קטנות.

הרכבת העוגה:
מזגגים את העוגה בעזרת הסירופ – מזליפים אותו בשתי וערב על העוגה (יש להיזהר לא להציף אותה בסירופ).
אחר כך מוסיפים מעל את הפראלין הטחון.

יש לאכול את העוגה כשהיא חמה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר