עוגת גבינה שוקולדית

מרכיבים:170 גרם פירורי ביסקוויט2 כפיות אבקת קקאו לא ממותקת + מעט אבקה לפיזור קקאו בסוף ההכנה80 גרם חמאה מומסת200 גרם שוקולד מריר400 גרם גבינת שמנת240 מ"ל שמנת חמוצה140 גרם סוכר2 כפיות קורנפלור3 ביצים (גדולות)אופן ההכנה:לשמן תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ.לערבב את פרורי הביסקוויטים, אבקת הקקאו והחמאה המומסת.להדק את התערובת של פרורי הביסקוויט בתחתית התבנית ומסביב עד לגובה של מחצית מהתבנית.לקרר את התערובת במשך 30 דקות כשהתבנית עטופה בשני רדידי אלומיניום.לחמם את התנור ל-170 מעלות.לשבור את השוקולד המריר בקערה חסינה לחום, להכניס אותה לסיר מים מורתחים על אש נמוכה ולהמיס את השוקולד. לאחר שהשוקולד נמס, להוציא את הקערה מהסיר ולהניח בצד לקירור.לטרוף את גבינת השמנת עד שהיא נעשית רכה.להוסיף את השמנת החמוצה, הסוכר והקורנפלור.לטרוף את הביצים אחת אחרי השנייה ולערבב עם השוקולד המומס שהתקרר עד לקבלת תערובת אחידה.ליצוק את התערובת לתבנית העוגה וליישר אותה.להכניס את תבנית העוגה לתוך תבנית צלייה ולשפוך מסביבה (על תבנית הצלייה) מים רותחים בעומק של 2.5 עד 3.5 ס"מ.לאפות במשך כ- 50 דקות (כשעדיין רואים שמילוי העוגה רך ומתנדנד במרכז).להוציא מהתנור ולתת לעוגה להתקרר לגמרי.לקרר את העוגה במקרר במשך הלילה כארבע שעות לפחות.הגשה:להוציא את העוגה מהמקרר ולפזר מעל אבקת קקאו .מתוך הספר "500 עוגות" (באנגלית). נמכר רק ברשת בלו בנדנה:Blue Bandana – ה` באייר 52, ת"א. קדושי השואה 56, הרצליה פיתוח. קניון רמת אביב.

מרכיבים:
170 גרם פירורי ביסקוויט
2 כפיות אבקת קקאו לא ממותקת + מעט אבקה לפיזור קקאו בסוף ההכנה
80 גרם חמאה מומסת
200 גרם שוקולד מריר
400 גרם גבינת שמנת
240 מ"ל שמנת חמוצה
140 גרם סוכר
2 כפיות קורנפלור
3 ביצים (גדולות)

אופן ההכנה:
לשמן תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ.
לערבב את פרורי הביסקוויטים, אבקת הקקאו והחמאה המומסת.
להדק את התערובת של פרורי הביסקוויט בתחתית התבנית ומסביב עד לגובה של מחצית מהתבנית.
לקרר את התערובת במשך 30 דקות כשהתבנית עטופה בשני רדידי אלומיניום.
לחמם את התנור ל-170 מעלות.
לשבור את השוקולד המריר בקערה חסינה לחום, להכניס אותה לסיר מים מורתחים על אש נמוכה ולהמיס את השוקולד.
לאחר שהשוקולד נמס, להוציא את הקערה מהסיר ולהניח בצד לקירור.
לטרוף את גבינת השמנת עד שהיא נעשית רכה.
להוסיף את השמנת החמוצה, הסוכר והקורנפלור.
לטרוף את הביצים אחת אחרי השנייה ולערבב עם השוקולד המומס שהתקרר עד לקבלת תערובת אחידה.
ליצוק את התערובת לתבנית העוגה וליישר אותה.
להכניס את תבנית העוגה לתוך תבנית צלייה ולשפוך מסביבה (על תבנית הצלייה) מים רותחים בעומק של 2.5 עד 3.5 ס"מ.
לאפות במשך כ- 50 דקות (כשעדיין רואים שמילוי העוגה רך ומתנדנד במרכז).
להוציא מהתנור ולתת לעוגה להתקרר לגמרי.
לקרר את העוגה במקרר במשך הלילה כארבע שעות לפחות.

הגשה:
להוציא את העוגה מהמקרר ולפזר מעל אבקת קקאו .

מתוך הספר "500 עוגות" (באנגלית). נמכר רק ברשת בלו בנדנה:
Blue Bandana – ה` באייר 52, ת"א. קדושי השואה 56, הרצליה פיתוח. קניון רמת אביב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר