עוגת גבינה שמנת קלאסית

חומרים לטבעת אפייה בקוטר 24 ס"מ, גובה 5 ס"מרכיבים:לבצק:100 ג' אבקת סוכר220 ג' חמאה קרה חתוכה לקוביות310 ג' קמח לבן10 ג' מלח30 ג' תמצית ווניל איכותית2 חלמונים (35 ג')לקרם גבינה:300 ג' גבינה 9% של "תנובה"320 ג' גבינת שמנת 30% של "גד"3 ביצים מס' 2 (165 ג' ביצים)2 חלמונים (35 ג')500 ג' יוגורט (2.5 חב') "תנובה"245 ג' סוכרגרידה מלימון אחד15 ג' תמצית ווניל8 ג' מלח25 ג' קמח3 כפות בנפייבר25 ג' קונפלורלציפוי השמנת:400 ג' שמנת חמוצה (2 קופסאות)100 ג' אבקת סוכר10 ג' תמצית וונילאופן הכנת הבצק:לערבב במג‘ימקס את החמאה, קמח, מלח ואבקת סוכר – עד שמתקבלת תערובת של פירורים.להוסיף בבת אחת את החלמונים והווניל עד שמתקבל בצק אחיד במרקם רך מאוד.(צריך להקפיד לא לערבב את הבצק יתר על המידה, הוא מאבד מהפריכות שלו ומתפרק בעת הרידוד).ברגע שהבצק אחיד – להוציא לקערה ולעטוף בניילון נצמד.להכניס למקרר לשעה לפחות. (ניתן להשאיר את הבצק מכוסה עד 4 ימים במקרר).לאחר כשעה להוציא את הבצק ולרדד אותו לעיגול מעט יותר גדול מקוטר התבנית -עובי הבצק צריך להיות 3 מ“מ.מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, לחורר את פני הבצק חורים בעזרת מזלג.לאפות בחום 160 מעלות, במשך 14 דקות (בתנורים חמים יש להוריד את הטמפרטורה ב- 10 מעלות).הבצק צריך להיות אפוי, אבל בצבע חיוור.להוציא את הבצק מהתנור, להניח עליו את טבעת האפייה.בעוד הבצק חם ללחוץ חזק על טבעת האפייה, ולקרוץ ממנו עיגול עד שמתקבל עיגול בקוטר התבנית.אופן הכנת קרם גבינה:מערבבים בקערה גדולה ביצים, ווניל ויוגורט עד שהתערובת חלקה. מוסיפים את הגבינות, סוכר, מלח ולימון.מערבבים, ולבסוף מוסיפים את הקמח, בנפייבר וקורנפלור.מוודאים שהקרם חלק (בלי גושים), יוצקים אותו על תחתית העוגה ומכניסים לתנור, שחומם מראש, ל- 140 מעלות.אופים 35 דקות, ומורידים את חום התנור ל- 120 מעלות לעוד 25 דקות.מוודאים שהעוגה מוכנה ע“י הזזת התבנית, המרקם באמצע צריך להיות רוטט (כמו ג‘לי).להוציא מהתנור ולהמתין 15 דקות.בינתיים, מערבבים את כל חומרי הציפוי ערבוב עדין (אין להכניס אוויר לציפוי).ליצוק את הציפוי על מרכז העוגה ולהכניס לתנור חם וכבוי למשך 10 דקות.להוציא את העוגה ולקרר למשך הלילה. העוגה נשמרת במיטבה 3 ימים במקרר

חומרים לטבעת אפייה בקוטר 24 ס"מ, גובה 5 ס"מ

רכיבים:
לבצק:
100 ג' אבקת סוכר
220 ג' חמאה קרה חתוכה לקוביות
310 ג' קמח לבן
10 ג' מלח
30 ג' תמצית ווניל איכותית
2 חלמונים (35 ג')

לקרם גבינה:
300 ג' גבינה 9% של "תנובה"
320 ג' גבינת שמנת 30% של "גד"
3 ביצים מס' 2 (165 ג' ביצים)
2 חלמונים (35 ג')
500 ג' יוגורט (2.5 חב') "תנובה"
245 ג' סוכר
גרידה מלימון אחד
15 ג' תמצית ווניל
8 ג' מלח
25 ג' קמח
3 כפות בנפייבר
25 ג' קונפלור

לציפוי השמנת:
400 ג' שמנת חמוצה (2 קופסאות)
100 ג' אבקת סוכר
10 ג' תמצית ווניל

אופן הכנת הבצק:
לערבב במג‘ימקס את החמאה, קמח, מלח ואבקת סוכר – עד שמתקבלת תערובת של פירורים.
להוסיף בבת אחת את החלמונים והווניל עד שמתקבל בצק אחיד במרקם רך מאוד.
(צריך להקפיד לא לערבב את הבצק יתר על המידה, הוא מאבד מהפריכות שלו ומתפרק בעת הרידוד).
ברגע שהבצק אחיד – להוציא לקערה ולעטוף בניילון נצמד.
להכניס למקרר לשעה לפחות. (ניתן להשאיר את הבצק מכוסה עד 4 ימים במקרר).
לאחר כשעה להוציא את הבצק ולרדד אותו לעיגול מעט יותר גדול מקוטר התבנית –
עובי הבצק צריך להיות 3 מ“מ.
מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, לחורר את פני הבצק חורים בעזרת מזלג.
לאפות בחום 160 מעלות, במשך 14 דקות (בתנורים חמים יש להוריד את הטמפרטורה ב- 10 מעלות).
הבצק צריך להיות אפוי, אבל בצבע חיוור.
להוציא את הבצק מהתנור, להניח עליו את טבעת האפייה.
בעוד הבצק חם ללחוץ חזק על טבעת האפייה, ולקרוץ ממנו עיגול עד שמתקבל עיגול בקוטר התבנית.

אופן הכנת קרם גבינה:
מערבבים בקערה גדולה ביצים, ווניל ויוגורט עד שהתערובת חלקה.
מוסיפים את הגבינות, סוכר, מלח ולימון.
מערבבים, ולבסוף מוסיפים את הקמח, בנפייבר וקורנפלור.
מוודאים שהקרם חלק (בלי גושים), יוצקים אותו על תחתית העוגה ומכניסים לתנור, שחומם מראש, ל- 140 מעלות.
אופים 35 דקות, ומורידים את חום התנור ל- 120 מעלות לעוד 25 דקות.
מוודאים שהעוגה מוכנה ע“י הזזת התבנית, המרקם באמצע צריך להיות רוטט (כמו ג‘לי).
להוציא מהתנור ולהמתין 15 דקות.
בינתיים, מערבבים את כל חומרי הציפוי ערבוב עדין (אין להכניס אוויר לציפוי).
ליצוק את הציפוי על מרכז העוגה ולהכניס לתנור חם וכבוי למשך 10 דקות.
להוציא את העוגה ולקרר למשך הלילה.

העוגה נשמרת במיטבה 3 ימים במקרר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר