עוגת גבינה שמנת

חומריםלתחתית העוגה250 גרם ביסקוויט פתי בר ווניל.110 גרם חמאה מומסת.למלית300 גרם גבינה לבנה 9%.300 גרם גבינת שמנת 30%.3 ביצים.1 חלמון.2 קופסאות שמנת חמוצה.220 גרם סוכר.2 קופסאות שמנת חמוצה.תמצית ווניל.קורט מלח.גרידה מלימון אחיד.60 גרם קמח.אופן ההכנהתחתית העוגה1. יש לטחון את הביסקוויטים במג'מיקס, יש להוסיף את החמאה המומסת ולערבב עד לקבלת תערובת דביקה ובצקית.2. יש לשטח את התערובת בעזרת הידיים לשכבה אחידה לתוך תבנית בקוטר 26 מ"מ ולהניח בצד.3. יש לערבב את כל חומרי העוגה לפי הסדר הרשום בחומרים באמצעות מטרפה עד לקבלת בלילה אחידה.4. יש ליצוק את הבלילה לתוך טבעת אפיה עם תחתית הביסקוויטים.5. יש להכניס לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות ולאפות למשך שעה עד שעה ו- 10 דקות. (העוגה צריכה להיות רוטטת במרכז).6. יש להוציא מן התנור ולהניח בחוץ למשך 10 דקות.7. יש לערבב בזריזות 2 קופסאות שמנת חמוצה עם 60 גרם סוכר.8. יש ליצוק שכבה אחידה של השמנת על גבי העוגה ולהחזיר לתנור למשך 2 דקות נוספות. בתום האפייה יש לכבות את התנור. יש להשאיר את העוגה בתוך התנור למשך 20 דקות נוספות.יש לקרר את העוגה למשך 5 שעות לפחות.

חומרים
לתחתית העוגה
250 גרם ביסקוויט פתי בר ווניל.
110 גרם חמאה מומסת.

למלית
300 גרם גבינה לבנה 9%.
300 גרם גבינת שמנת 30%.
3 ביצים.
1 חלמון.
2 קופסאות שמנת חמוצה.
220 גרם סוכר.
2 קופסאות שמנת חמוצה.
תמצית ווניל.
קורט מלח.
גרידה מלימון אחיד.
60 גרם קמח.

אופן ההכנה
תחתית העוגה
1. יש לטחון את הביסקוויטים במג'מיקס, יש להוסיף את החמאה המומסת ולערבב עד לקבלת תערובת דביקה ובצקית.

2. יש לשטח את התערובת בעזרת הידיים לשכבה אחידה לתוך תבנית בקוטר 26 מ"מ ולהניח בצד.

3. יש לערבב את כל חומרי העוגה לפי הסדר הרשום בחומרים באמצעות מטרפה עד לקבלת בלילה אחידה.

4. יש ליצוק את הבלילה לתוך טבעת אפיה עם תחתית הביסקוויטים.

5. יש להכניס לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות ולאפות למשך שעה עד שעה ו- 10 דקות. (העוגה צריכה להיות רוטטת במרכז).

6. יש להוציא מן התנור ולהניח בחוץ למשך 10 דקות.

7. יש לערבב בזריזות 2 קופסאות שמנת חמוצה עם 60 גרם סוכר.

8. יש ליצוק שכבה אחידה של השמנת על גבי העוגה ולהחזיר לתנור למשך 2 דקות נוספות. בתום האפייה יש לכבות את התנור. יש להשאיר את העוגה בתוך התנור למשך 20 דקות נוספות.

יש לקרר את העוגה למשך 5 שעות לפחות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר