עוגת גבינה

מתכון זה זכה במקום ראשון בתחרות מתכוני עוגות גבינה לשבועות שערכה חברת תנובה

חומרים לבצק:
1 חבילה (100 גרם) חמאה בטמפרטורת החדר
¼ כוס (50 גרם) אבקת סוכר וניל
½ כוס קמח תופח
1 כוס קמח רגיל
1 ביצה
1 כפית שמן חריע

אופן ההכנה:
שמים את הקמח והסוכר בקערה גדולה.
חותכים את החמאה לקוביות קטנות.
עושים גומה בקמח ושמים במרכזה את החמאה, החלמון והשמן.
מערבבים את החומרים במרכז הקמח לעיסה אחת, ולאט לאט מוסיפים מהקמח. לשים וממזגים את כל החומרים.
הלישה והעיבוד צריכים להיות קלים ביותר, רק עד שאפשר ליצור כדור.
אפשר גם להשתמש במערבל מזון עם סכין הפלסטיק. שמים את כל החומרים מלבד החמאה ומערבלים במשך 30 שניות. מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבל עד שנוצר כדור בצק.
עוטפים בשקית ניילון ושמים במקרר לפחות לשעה, עד לאפייה.
משתמשים בתבנית קפיץ בקוטר 26 ס"מ.
משטחים את הבצק לתוך תבנית האפייה, ליצירת שכבה דקה ואחידה.
אופים בחום בינוני- גבוה (225°) במשך 7 דקות לקבלת צבע חום בהיר מאד.

חומרים למלית הגבינה:
1 שמנת מתוקה לקצפת
2 חלמונים
1 כוס סוכר
750 גר' גבינה לבנה לאפיה (סקי)
2 כפות גדושות קמח רגיל
כמה טיפות תמצית וניל

אופן ההכנה:
מקציפים את השמנת המתוקה עד ליצירת קצפת נוקשה מאד.
משאירים בצד.
מערבלים את החלמונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת תערובת נוקשה. מוסיפים בהדרגה את הגבינה למערבל (לאחר ששופכים את נוזלי הגבינה). מוסיפים את תמצית הוניל. מוסיפים במרכז תלולית של 2 כפות קמח וממשיכים לערבל עד לקבלת מרקם אחיד.
מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך תערובת הגבינה עד לקבלת מרקם אחיד.
מוציאים את הבצק האפוי מן התנור ומוסיפים מיד את מלית הגבינה.
אופים כ- 25 דקות בחום בינוני (180°) .
העוגה צריכה לתפוח ולקבל גוון זהבהב.

חומרים לזיגוג:
1 שמנת חמוצה 15%
ו שלי 3%
2 כפות סוכר

אופן ההכנה:
מערבבים היטב את השמנות עם הסוכר עד ליצירת מרקם חלק.
מכניסים למקרר עד לשלב הבא.

מוציאים העוגה מהתנור ומורחים עליה את הזיגוג.
מכניסים לתנור לעוד 10 דקות.
מקררים את העוגה בחוץ ושומרים במקרר.
מוציאים מן המקרר כשעה לפני ההגשה.

חומרים לקישוט:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כף סוכר
תות-עץ טרי (שחור), מונחים על עלי נענע.

אופן הקישוט:
מסדרים מסביב פרחי קצפת באמצעות שקית זילוף ויוצרים פרח מרכזי של תות עץ ועלי נענע.

מתכון זה זכה במקום ראשון בתחרות מתכוני עוגות גבינה לשבועות שערכה חברת תנובה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר