עוגת גבינת סקי

עוגת סקי של שטראוס עם משמשים מיובשים:מצרכים:לתחתית: 1 כף חלב 270 (3/4 2 כוסות) גרם קמח180 גר' חמאה1 ביצה מספר 11/2 כפית אבקת אפיהלמלית: 500 גר' גבינת סקי שטראוס 5%1 כפית תמצית וניל איכותית40 גר' (1/2 כוס) קורנפלור85 גר' (1/2 כוס) שמן קנולה85 גר' (1/2 כוס) סוכר לבן1/3 כוס חלב 3%2 ביצים מס' 16 חלבונים מביצה מס' 185 גר' (1/2 כוס) סוכר100 גר' משמש מיובשאבקת סוכר לקישוטאופן ההכנה:מערבבים במעבד מזון את כל חומרי התחתית. מערבבים בפולסים לקבלת תערובת אחידה ומפוררת. לשים מעט לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למנוחה במקרר כ- 3 שעות לפחות. בסיר כבד מניחים את המשמשים המיובשים, מכסים במים ומביאים לרתיחה, עד קבלת פרי רך מאד אך שלם. בקערת הקצפה מקציפים חלבונים עם 85 גר' סוכר, להגיע לקצף יציב וחלק. בקערת עירבוב מערבבים: גבינת סקי, תמצית וניל, קורנפלור, סוכר, חלב, שמן, ביצים וגרידת לימון, עד קבלת תערובת אחידה. מקפלים את החלבונים המוקצפים יחד עם תערובת הגבינה, בתנועות קיפול עדינות, להימנע משבירה של הקצף, עד לקבלת בלילה אחידה. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה בעובי כ- 1/2 ס"מ. בעזרת תבנית האפייה חורצים עיגול בגודל התחתית, ומניחים בתחתית. מהדקים בעזרת האצבעות את הבצק עד דופן התבנית. יוצקים חצי מכמות הבלילה אל תוך התבנית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות, כ- 5 דקות לקבלת קרום זהוב. מנמיכים טמפ' בתנור ל- 160 מעלות. מפזרים את המשמשים המבושלים כל גבי הקרום. יוצקים את שארית הבלילה ומכניסים לתנור למשך כ- 45 דקות. מחכים עד שהעוגה מתקררת, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

עוגת סקי של שטראוס עם משמשים מיובשים:

מצרכים:
לתחתית:
1 כף חלב
270 (3/4 2 כוסות) גרם קמח
180 גר' חמאה
1 ביצה מספר 1
1/2 כפית אבקת אפיה

למלית:
500 גר' גבינת סקי שטראוס 5%
1 כפית תמצית וניל איכותית
40 גר' (1/2 כוס) קורנפלור
85 גר' (1/2 כוס) שמן קנולה
85 גר' (1/2 כוס) סוכר לבן
1/3 כוס חלב 3%
2 ביצים מס' 1
6 חלבונים מביצה מס' 1
85 גר' (1/2 כוס) סוכר
100 גר' משמש מיובש
אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:
מערבבים במעבד מזון את כל חומרי התחתית.
מערבבים בפולסים לקבלת תערובת אחידה ומפוררת.
לשים מעט לקבלת בצק אחיד.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למנוחה במקרר כ- 3 שעות לפחות. בסיר כבד מניחים את המשמשים המיובשים, מכסים במים ומביאים לרתיחה, עד קבלת פרי רך מאד אך שלם.
בקערת הקצפה מקציפים חלבונים עם 85 גר' סוכר, להגיע לקצף יציב וחלק.
בקערת עירבוב מערבבים: גבינת סקי, תמצית וניל, קורנפלור, סוכר, חלב, שמן, ביצים וגרידת לימון, עד קבלת תערובת אחידה.
מקפלים את החלבונים המוקצפים יחד עם תערובת הגבינה, בתנועות קיפול עדינות, להימנע משבירה של הקצף, עד לקבלת בלילה אחידה. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה בעובי כ- 1/2 ס"מ.
בעזרת תבנית האפייה חורצים עיגול בגודל התחתית, ומניחים בתחתית.
מהדקים בעזרת האצבעות את הבצק עד דופן התבנית.
יוצקים חצי מכמות הבלילה אל תוך התבנית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות, כ- 5 דקות לקבלת קרום זהוב.
מנמיכים טמפ' בתנור ל- 160 מעלות.
מפזרים את המשמשים המבושלים כל גבי הקרום.
יוצקים את שארית הבלילה ומכניסים לתנור למשך כ- 45 דקות.
מחכים עד שהעוגה מתקררת, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר