עוגת גבינת ריקוטה ושקדים

כמות לתבנית שקעים של 12 מנותלבצק:220 גרם קמח100 גרם שקדים טחונים130 גרם חמאה100 גרם סוכר1 ביצה למלית:100 גרם שקדים טחונים100 גרם אבקת סוכר60 גרם קמחכפית תמצית וניל500 גרם גבינת ריקוטה100 גרם פירות יבשים (לא חובה)4 ביצים מופרדותשבבי שקדיםאופן הכנת הבצק:מערבבים את החמאה עם הסוכר, ולאחר מכן מוסיפים את הביצה. מאחדים את כל החומרים היבשים ומקפלים לתערובת החמאה.מניחים במקרר למשך כחצי שעה.אופן הכנת המלית:טורפים את החלמונים עם הסוכר לתערובת בהירה.מוסיפים באיטיות את הגבינה ותמצית הוניל.מאחדים את הקמח, השקדים והפירות היבשים ומוסיפים לתערובת.מקציפים חלבונים לקצף יציב ומקפלים אל התערובת.סידור המנה ואפייתה:משמנים היטב את השקעים ומרפדים בבצק. מכניסים לתנור, לאפיה חלקית, בחום של 170 מעלות למשך כ-10 דקות.מעבירים בכף את תערובת המלית עד שני שליש מגובה הקלתית (הבצק). מפזרים למעלה שקדים ואופים כשעה עד שהעוגות יציבות וזהובות.שמים במקרר למשך כ- 3 שעות ומגישים.

כמות לתבנית שקעים של 12 מנות

לבצק:
220 גרם קמח
100 גרם שקדים טחונים
130 גרם חמאה
100 גרם סוכר
1 ביצה

למלית:
100 גרם שקדים טחונים
100 גרם אבקת סוכר
60 גרם קמח
כפית תמצית וניל
500 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם פירות יבשים (לא חובה)
4 ביצים מופרדות
שבבי שקדים

אופן הכנת הבצק:
מערבבים את החמאה עם הסוכר, ולאחר מכן מוסיפים את הביצה.
מאחדים את כל החומרים היבשים ומקפלים לתערובת החמאה.
מניחים במקרר למשך כחצי שעה.

אופן הכנת המלית:
טורפים את החלמונים עם הסוכר לתערובת בהירה.
מוסיפים באיטיות את הגבינה ותמצית הוניל.
מאחדים את הקמח, השקדים והפירות היבשים ומוסיפים לתערובת.
מקציפים חלבונים לקצף יציב ומקפלים אל התערובת.

סידור המנה ואפייתה:
משמנים היטב את השקעים ומרפדים בבצק.
מכניסים לתנור, לאפיה חלקית, בחום של 170 מעלות למשך כ-10 דקות.
מעבירים בכף את תערובת המלית עד שני שליש מגובה הקלתית (הבצק).
מפזרים למעלה שקדים ואופים כשעה עד שהעוגות יציבות וזהובות.
שמים במקרר למשך כ- 3 שעות ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר