עוגת גבינת ריקוטה ותאנים

 

מצרכים לבצק:
2 כוסות קמח
קורט מלח
שקית אבקת סוכר (100 גרם)
200 גרם חמאה קרה (חתוכה לקוביות)
1 ביצה טרופה
קליפה מגוררת מלימון אחד

מצרכים למלית:
3 ביצים
160 גרם סוכר
400 גרם ריקוטה
אינסטנט פודינג וניל
8 דבלים חתוכים לרבעים

לקישוט: אבקת סוכר

אופן הכנת הבצק:
מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה במעבד מזון על ידי לחיצות קצרות.
מפסיקים ברגע שקיבלתם תערובת פירורים.
מוסיפים ביצה טרופה וממשיכים בערבוב עד לקבלת כדור בצק (לא לערבב הרבה).
עוטפים בניילון נצמד ומשטחים לפיתה.
מקררים כשעתיים.
מרדדים את הבצק על גבי נייר אפייה, ולאחר מכן מעבירים לתבנית ומהדקים.
דוקרים את הבצק בעזרת מזלג ומקפיאים למשך כחצי שעה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מוציאים את התבנית מהמקפיא ומכניסים לתנור למשך 12 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.

אופן הכנת המלית:
מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה.
מערבבים את הריקוטה עם הפודינג וניל והדבלים.
מקפלים את התערובת של הריקוטה לביצים ושופכים על הקלתית. אופים 35-40 דקות, ובסוף מפזרים אבקת סוכר מעל.


הקונדיטורית קרן קדוש מבית קפה קדוש הוותיק, שחוגג 40 שנה להיווסדו. רח' שלומציון 6, ירושלים






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה