עוגת דבש לחה עם משמש

 

חומרים לעוגה בתבנית עגולה מספר 26
1 כוס דבש מפרחי בר או דבש מפרחי הדרים (עפ”י טעמכם האישי) “יד מרדכי”
4 כפות סוכר חום
4 כפות מעדן משמש 100% פרי “יד מרדכי” מעורבב עם 43 כוס מים
4 ביצים
חצי כוס שמן זית לטיגון ובישול “יד מרדכי”
חצי כוס אבקת שקדים, או שקדים טחונים דק
חצי כפית סודה לשתיה+ 3 כוסות קמח מנופים יחד
1 כפית תמצית וניל איכותית

לסירופ מעל העוגה
לבשל עם אש קטנה 2 כפות מעדן משמש 100% פרי + חצי כוס מים, לסנן

הכנה
1. לשמן ולקמח היטב תבנית אפיה.

2. בקערה גדולה לשים ביצים ולהקציף, להוסיף סוכר ולהקציף עד שהקצף תפוח, קל ובהיר.

3. להוסיף שמן בזילוף עדין, כשנספג לזלף מים+מעדן משמש 100% פרי ווניל.

4. לעבור למהירות נמוכה, להוסיף בבת אחת קמח ואבקת שקדים, ולהקציף רק עד שהכל אחיד.

5. להעביר לתבנית. לאפות 45 דקות בתנור מחומם ל175ْ, לבדוק ע”י נעיצת קיסם במרכז העוגה כשיוצא נקי- לכבות ולהוציא.

6. אחרי 10 דקות לשחרר את העוגה בעדינות מהתבנית, בעזרת החלק הכהה של סכין קטנה.

7. לזלף מעל העוגה באחידות את הסירופ.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה