עוגה בתבנית עגולה מספר 26
חומרים לעוגה:
1 כוס דבש מפרחי בר או דבש מפרחי הדרים (לפי טעמכם האישי) "יד מרדכי"
4 כפות סוכר חום
4 כפות מעדן משמש 100% פרי "יד מרדכי" מעורבב עם 43 כוס מים
4 ביצים
21 כוס שמן זית לתיבול מעודן "יד מרדכי"
21 כוס אבקת שקדים, או שקדים טחונים דק
21 כפית סודה לשתיה+ 3 כוסות קמח מנופים יחד
1 כפית תמצית וניל איכותית
לסירופ מעל העוגה:
לבשל עם אש קטנה 2 כפות מעדן משמש 100% פרי+21 כוס מים.
לסנן.
אופן ההכנה:
לשמן ולקמח היטב תבנית אפיה.
בקערה גדולה לשים ביצים ולהקציף, להוסיף סוכר ולהקציף עד שהקצף תפוח, קל ובהיר.
להוסיף שמן בזילוף עדין.
כשנספג: לזלף מים+מעדן משמש 100% פרי ווניל.
לעבור למהירות נמוכה, להוסיף בבת אחת קמח ואבקת שקדים, ולהקציף רק עד שהכל אחיד.
להעביר לתבנית.
לאפות 45 דקות בתנור מחומם ל- 175 מעלות.
לבדוק ע"י נעיצת קיסם במרכז העוגה. כשיוצא נקי- לכבות ולהוציא.
אחרי 10 דקות לשחרר את העוגה בעדינות מהתבנית, בעזרת החלק הקהה של סכין קטנה.
לזלף מעל העוגה באחידות את הסירופ.