עוגת דבש מקמח מלא

אצל רינה שביט זוהי עוגת הדבש של הבית כבר כמה שנים. היא אומרת: "עשיתי כל מיני ניסיונות, ואפילו הילדים שלי המעדיפים קמח לבן אמרו לי להכין רק את עוגת הדבש מהקמח המלא. העוגה יוצאת הרבה יותר עסיסית ואפשר לפזר עליה אבקת סוכר לקישוט לפני ההגשה"

אצל רינה שביט זוהי עוגת הדבש של הבית כבר כמה שנים. היא אומרת: "עשיתי כל מיני ניסיונות, ואפילו הילדים שלי המעדיפים קמח לבן אמרו לי להכין רק את עוגת הדבש מהקמח המלא. העוגה יוצאת הרבה יותר עסיסית ואפשר לפזר עליה אבקת סוכר לקישוט לפני ההגשה".

מצרכים:
4 ביצים
1/2 1 כוס סוכר חום
1/2 כוס שמן
1 כוס דבש
300 גר' קמח מלא
2 כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן
1/2 כפית פלפל אנגלי
2 כפות גדושות קקאו
1 כף אבקת קפה נמס
כוס מים רותחים
1 שקית אבקת אפייה

אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים והסוכר.
מוסיפים את השמן ואחר כך את הדבש.
שמים את הדבש באותה הכוס שלפני כן שמנו את השמן, והדבש מחליק החוצה מעצמו.
מערבבים את כל החומרים היבשים עד לקבלת בצק חלק.
מוסיפים את המים החמים בזהירות.
אם משתמשים בקפה מגורען, כדאי להמיס אותו במים רותחים.
מחלקים את הבצק ל-3 תבניות ארוכות.
אופים בתנור בחום של 160 מעלות כ – 30-40 דקות עד לבדיקת "הקיסם היבש".
שומרים במקרר או במקפיא. העוגה טעימה יותר לאחר יום יומיים.
כדאי להוציא אותה מהמקרר כשעה לפני שאוכלים אותה, על מנת שלא תהיה קרה.

רינה שביט עוסקת באפייה זה שנים רבות. מה שהחל אצלה כאהבה למאפים יפים ומתוקים, "תפח", גדל, התרחב והגיע לפיתוח של מאפי בריאות מיוחדים במינם העונים על הצרכים של אוכלוסיות רבות הזקוקות להקפדה יתרה של המזונות המותרים להם.
להזמנות ומידע נוסף: רינה שביט 054-2025269

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר