עוגת דבש עם אגוזים ושוקולד

חומרים:250 גרם דבש100 גרם קמח לעוגות ועוגיות 250 גרם מטבעות שוקולד חלב בלגי קצוץ גס (לעוגה)150 גרם מטבעות שוקולד מריר בלגי קצוץ גס (לציפוי)250 גרם אגוז מלך קלוף וגרוס 125 גרם אגוז לוז מקולף, קלוי וגרוס 125 גרם שקד מולבן פרוס 2 כפות (20 גרם) קקאו טהור 2 כפות יין מחוזק (מרסלה/ שרי/ פורט)קורט אגוז מוסקט טחוןרבע כפית קינמון טחוןאופן ההכנה:בסיר בינוני ממיסים דבש על אש נמוכה.מסירים מהאש ומכניסים את השוקולד המיועד לעוגה ומערבבים עד שהשוקולד נמס.מוסיפים את השקדים, אגוזים, אגוז מוסקט, קינמון, קמח, קקאו ויין ומערבבים היטב.מעבירים לתבנית משומנת ואופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.בינתיים ממיסים את השוקולד לציפוי באמבט "בן מארי" או במיקרוגל.כשהעוגה הצטננה מעט יוצקים את השוקולד המומס מעל ומגישים בטמפרטורת החדר.www.maimons.co.il

חומרים:
250 גרם דבש
100 גרם קמח לעוגות ועוגיות
250 גרם מטבעות שוקולד חלב בלגי קצוץ גס (לעוגה)
150 גרם מטבעות שוקולד מריר בלגי קצוץ גס (לציפוי)
250 גרם אגוז מלך קלוף וגרוס
125 גרם אגוז לוז מקולף, קלוי וגרוס
125 גרם שקד מולבן פרוס
 2 כפות (20 גרם) קקאו טהור
2 כפות יין מחוזק (מרסלה/ שרי/ פורט)
קורט אגוז מוסקט טחון
רבע כפית קינמון טחון

אופן ההכנה:
בסיר בינוני ממיסים דבש על אש נמוכה.
מסירים מהאש ומכניסים את השוקולד המיועד לעוגה ומערבבים עד שהשוקולד נמס.
מוסיפים את השקדים, אגוזים, אגוז מוסקט, קינמון, קמח, קקאו ויין ומערבבים היטב.
מעבירים לתבנית משומנת ואופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.
בינתיים ממיסים את השוקולד לציפוי באמבט "בן מארי" או במיקרוגל.
כשהעוגה הצטננה מעט יוצקים את השוקולד המומס מעל ומגישים בטמפרטורת החדר.

www.maimons.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר