עוגת דובוש במילוי טחינה ודבש

חומרים:לשכבות דובוש:375 גרם חמאה380 גרם סוכר13 ביצים מופרדות250 גרם קמחלמילוי טחינה דבש:1/4 1 כוסות טחינה גולמית2/3 כוס דבשאופן ההכנה:הכנת השכבות:לערבב במיקסר בעזרת להב הגיטרה את החמאה ו- 190 גרם סוכר.לערבב עד שהמסה מקבלת מעט נפח.להוסיף בהדרגה את החלמונים, להוסיף את הקמח ולערבב היטב.להקציף בנפרד חלבונים, להוסיף לאט ובהדרגה את 190 גרם הסוכר הנותרים, להקציף עד לקצף יציב.לקפל בעדינות את קצף החלבונים לתערובת הקמח והחלמונים.להניח נייר אפיה בתוך 4 תבניות שטוחות, לחלק את המסה ולשטח אותה בעזרת מרית.לחמם תנור ל- 220 מעלות ולאפות את השכבות עד שמשחימות מעט, כ- 5 דקות אפיה לכל תבנית. לקרר.הכנת המילוי:לערבב היטב טחינה ודבש.למרוח בעזרת מרית רבע מכמות המלית על שכבת בצק.להניח מעליה שכבה נוספת, ולמרוח שוב מלית. להמשיך כך עד שנגמרות כל השכבות.לסיים בשכבת מלית.לקרר היטב.לפרוס למנות ולהגיש.

חומרים:
לשכבות דובוש:
375 גרם חמאה
380 גרם סוכר
13 ביצים מופרדות
250 גרם קמח
למילוי טחינה דבש:
1/4 1 כוסות טחינה גולמית
2/3 כוס דבש

אופן ההכנה:
הכנת השכבות:
לערבב במיקסר בעזרת להב הגיטרה את החמאה ו- 190 גרם סוכר.
לערבב עד שהמסה מקבלת מעט נפח.
להוסיף בהדרגה את החלמונים, להוסיף את הקמח ולערבב היטב.
להקציף בנפרד חלבונים, להוסיף לאט ובהדרגה את 190 גרם הסוכר הנותרים, להקציף עד לקצף יציב.
לקפל בעדינות את קצף החלבונים לתערובת הקמח והחלמונים.
להניח נייר אפיה בתוך 4 תבניות שטוחות, לחלק את המסה ולשטח אותה בעזרת מרית.
לחמם תנור ל- 220 מעלות ולאפות את השכבות עד שמשחימות מעט, כ- 5 דקות אפיה לכל תבנית.
לקרר.

הכנת המילוי:
לערבב היטב טחינה ודבש.
למרוח בעזרת מרית רבע מכמות המלית על שכבת בצק.
להניח מעליה שכבה נוספת, ולמרוח שוב מלית.
להמשיך כך עד שנגמרות כל השכבות.
לסיים בשכבת מלית.
לקרר היטב.
לפרוס למנות ולהגיש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר