עוגת דובוש

 

מיקי שמו משדרג את עוגת הדובוש, עם שכבות קרם שוקולד המורכב משוקולד בלגי וקצפת בציפוי גנאש שוקולד.

חומרים לבצק תופין:
4 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/3 כוס קמח
2 כפות שמן
1/2 שקית אבקת אפייה
תמצית וניל

אופן ההכנה:
מקציפים ביצים וסוכר + תמצית וניל, לקצף תפוח ובהיר.
מוסיפים שמן.
מקפלים קמח ואבקת אפייה.
משטחים על שתי תבניות בעובי של 1/2 ס"מ, ואופים ב- 190 מעלות כ- 7-8 דק'.
מקררים ומחלקים כל עלה לשני חצאים.

קרם:
מבשלים לגנאש:
1 מיכל שמנת מתוקה
125 גר' שוקולד חלב בלגי
ומקררים.
מקציפים את כל הגנאש עם מיכל נוסף של שמנת מתוקה, לקרם יציב.

הרכבה:
מניחים חצי מהבצק תופין, מורחים קרם וחוזרים על פעולה זו, עם יתרת חצאי הבצקים וקרם השוקולד.

ציפוי גנאש:
1 מיכל שמנת מתוקה
200 שוקולד בלגי משובח
מחממים את השמנת המתוקה עד לרתיחה.
מכבים את האש ומכניסים פנימה את השוקולד.
מערבבים אותם עד ליצירת תערובת אחידה.
מרתיחים ומבשלים עוד 5-7 דק' לאחר הרתיחה.
יוצקים על חלקה העליון של העוגה.


לכבוד יום העצמאות 60 למדינת ישראל מציגה רשת "שמו הקונדיטוריה" קולקציית קינוחי רטרו בטעם. להשיג בכל סניפי רשת 'שמו קונדיטוריה'.
www.shemo.co.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה