עוגת דלעת תפוחים ופירות יבשים

חומרים:2-1/4 כוסות קמח תופח2-1/4 כוסות קמח מלא3/4 שקית אבקת אפיה1-1/4 כפית מלח1-1/2 כפית קינמון350 גר' קוביות דלעת מקולפות175 גר' קוביות תפוח עץ מקולפות1 כוס שמן קנולה1-1/2 כוס דבש5 ביצים1-1/2 כף רוםקליפת לימון מ-1 לימון 175 גר' קוביות קטנות של פירות יבשים: שזיפים תאנים ומשמשאופן ההכנה:מחממים את התנור ל- 180 מעלות, מכניסים לקערה את הקמח, אבקת האפייה, המלח, והקינמון. את קוביות הדלעת מבשלים עד שהן מאוד רכות.מסננים מהנוזלים ומועכים. מכניסים את הדלעת למיקסר, מוסיפים את השמן מקציפים ומוסיפים בהדרגה את הדבש והביצים. מוציאים את התערובת לקערה. מוסיפים את התפוחים והפירות היבשים, את הרום וקליפת הלימון, ואת הקמחים. מערבבים היטב תוך כדי "קיפול" בזהירות רבה. משמנים תבנית בקוטר 26/28 ויוצקים לתוכה את התערובת. אופים בתנור כ- 50-60 דקות. לבדיקה באם העוגה מוכנה, יש להכניס את להב הסכין במרכז העוגה, באם הלהב נקי – משמע שהעוגה מוכנה. להגיש את פרוסת העוגה עם אבקת סוכר וקינמון. רפאל כהן הוא בעלים ושף של "לוקא" – מתחם האירועים החדש במשמר השרון

חומרים:
2-1/4 כוסות קמח תופח
2-1/4 כוסות קמח מלא
3/4 שקית אבקת אפיה
1-1/4 כפית מלח
1-1/2 כפית קינמון
350 גר' קוביות דלעת מקולפות
175 גר' קוביות תפוח עץ מקולפות
1 כוס שמן קנולה
1-1/2 כוס דבש
5 ביצים
1-1/2 כף רום
קליפת לימון מ-1 לימון
175 גר' קוביות קטנות של פירות יבשים: שזיפים תאנים ומשמש

אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל- 180 מעלות,
מכניסים לקערה את הקמח, אבקת האפייה, המלח, והקינמון.
את קוביות הדלעת מבשלים עד שהן מאוד רכות.
מסננים מהנוזלים ומועכים.
מכניסים את הדלעת למיקסר, מוסיפים את השמן מקציפים ומוסיפים בהדרגה את הדבש והביצים.
מוציאים את התערובת לקערה.
מוסיפים את התפוחים והפירות היבשים, את הרום וקליפת הלימון, ואת הקמחים. מערבבים היטב תוך כדי "קיפול" בזהירות רבה.
משמנים תבנית בקוטר 26/28 ויוצקים לתוכה את התערובת.
אופים בתנור כ- 50-60 דקות. לבדיקה באם העוגה מוכנה, יש להכניס את להב הסכין במרכז העוגה, באם הלהב נקי – משמע שהעוגה מוכנה. 
להגיש את פרוסת העוגה עם אבקת סוכר וקינמון. 

רפאל כהן הוא בעלים ושף של "לוקא" – מתחם האירועים החדש במשמר השרון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר