עוגת הדבש של אימא עם ברכה אכילה

כמות לתבנית אינגליש גדולהחומרים:קמח תופח3 ביצים3/4 כוס סוכר חום50 ג' חמאה נמסה אך לא חמה3/4 כוס תה שחור חזק 3/4 כוס דבשקינמון, זנגביל, ציפורן, קמצוץ פלפל שחור ואגוז מוסקט – לפי הטעםאפשר – אגוזי מלך – כ-50 ג'.אופן ההכנה:מכניסים לקערה קמח, תבלינים ואגוזים.בנפרד מקציפים סוכר וביצים לקרם אחיד (כ-5 דקות הקצפה מהירה), מוסיפים פנימה את החמאה, התה והדבש ומערבלים. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים עד שהמסה חלקה.יוצקים לתבנית משומנת ואופים בחום בינוני כ-45 דקותואז מגיע השדרוג:לקחת תפוח-עץ חמצמץ (גרנד סמיט), לקלוף ולחתוך לקוביות, לערבב סוכר וניל איכותי (כזה אמיתי עם גרגירים שחורים של בקטו פלייברס)עם קינמון ולפזר על התפוחים. לערבב ולתת לתפוחים לשבת קצת בתערובת.את התפוחים המבושמים להעביר לתבנית אינגליש (לשמור את הנוזלים שהתפוחים הגירו).עליהם לצקת את הבלילה ולאפות בתנור.כשהעוגה מוכנה – לצנן  אותה מעט, ולהפוך אותה כך שהתפוחים שהיו קודם בתחתית – יהיו עכשיו למעלה. מעליהם לצקת את הנוזלים שנשמרו קודם (אותו נוזל הוא למעשה סיידר תפוחים מעולה).עכשיו יש לכם עוגת דבש ותפוחי עץ שנראית כמעט כמו כל עוגה אחרת. מה הלאה?.לרדד עלה דקיק של בצק סוכר (אפשר גם מרציפן. או אפילו עוגיית פתיבר).למצוא בגוגל אימג` של ברכת שנה טובה כמו פעם, ולהדפיס על נייר אכיל, להדביק עם טיפונת מים.מסביב לזלף ביד חופשית סלסולים מאבקת קרם הזיגוג (המשותפת ל"מותק – בוטיק סוכר" ולגלעם – ניתן למצוא בסופרים).להניח את הברכה על העוגה, לעטוף בצלופן ולקשור בסרט אורגנזה מוזהב.אם כמו פעם – אז עד הסוף!

כמות לתבנית אינגליש גדולה

חומרים:
קמח תופח
3 ביצים
3/4 כוס סוכר חום
50 ג' חמאה נמסה אך לא חמה
3/4 כוס תה שחור חזק
3/4 כוס דבש
קינמון, זנגביל, ציפורן, קמצוץ פלפל שחור ואגוז מוסקט – לפי הטעם
אפשר – אגוזי מלך – כ-50 ג'.

אופן ההכנה:
מכניסים לקערה קמח, תבלינים ואגוזים.
בנפרד מקציפים סוכר וביצים לקרם אחיד (כ-5 דקות הקצפה מהירה),
מוסיפים פנימה את החמאה, התה והדבש ומערבלים.
מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים עד שהמסה חלקה.
יוצקים לתבנית משומנת ואופים בחום בינוני כ-45 דקות

ואז מגיע השדרוג:
לקחת תפוח-עץ חמצמץ (גרנד סמיט),
לקלוף ולחתוך לקוביות,
לערבב סוכר וניל איכותי (כזה אמיתי עם גרגירים שחורים של בקטו פלייברס)
עם קינמון ולפזר על התפוחים.
לערבב ולתת לתפוחים לשבת קצת בתערובת.
את התפוחים המבושמים להעביר לתבנית אינגליש (לשמור את הנוזלים שהתפוחים הגירו).
עליהם לצקת את הבלילה ולאפות בתנור.
כשהעוגה מוכנה – לצנן  אותה מעט, ולהפוך אותה כך שהתפוחים שהיו קודם בתחתית – יהיו עכשיו למעלה.
מעליהם לצקת את הנוזלים שנשמרו קודם (אותו נוזל הוא למעשה סיידר תפוחים מעולה).

עכשיו יש לכם עוגת דבש ותפוחי עץ שנראית כמעט כמו כל עוגה אחרת. מה הלאה?.
לרדד עלה דקיק של בצק סוכר (אפשר גם מרציפן. או אפילו עוגיית פתיבר).
למצוא בגוגל אימג` של ברכת שנה טובה כמו פעם, ולהדפיס על נייר אכיל, להדביק עם טיפונת מים.
מסביב לזלף ביד חופשית סלסולים מאבקת קרם הזיגוג (המשותפת ל"מותק – בוטיק סוכר" ולגלעם – ניתן למצוא בסופרים).
להניח את הברכה על העוגה, לעטוף בצלופן ולקשור בסרט אורגנזה מוזהב.
אם כמו פעם – אז עד הסוף!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר