עוגת חלוה ופיסטוק עם טרוף שוקולד דבש לוונדר

חומרים ל- 1 תבנית בגודל של אינגליש קייק:150 גר' חמאה רכה240 גר' סוכר10 גר' אבקת אפיה1 ביצה120 גר' חלוה מפוררת (ניתן להשתמש גם בשערות חלוה)280 גר' קמח2 כפיות ויסקי (או ליקר דרמבוי)150 גר' פיסטוק טחון (טבעי, קלוף)טרוף (מתאים ל-4 עוגות אינגליש קייק):150 גר' דבש150 גר' גלוקוז (ניתן להשיג בחנויות המתמחות)500 מל' שמנת מתוקה (ככל שאחוז השומן גבוה יותר, איכות השמנת גבוהה יותר)1 שקית חליטת ארל גריי לוונדר1 ק"ג שוקולד מריר באיכות גבוהה (60% מוצקי קקאו לפחות)25 גר' חמאהאופן ההכנה:להכין את הטרוף מבעוד מועד:להרתיח את הדבש, הגלוקוז, והשמנת המתוקה עם החליטה פעמיים, לצנן.להמיס את השוקולד, להוסיף לשמנת והדבש, לערבב עד מסה חלקה. להוסיף חמאה קרה, לערבב למסה חלקה, לצנן.הכנת העוגה: בקערת המערבל להקציף הביצה, הסוכר והויסקי לקצף לבן. להוסיף חמאה רכה. בקערה נוספת לערבב – קמח, אבקת אפיה, חלוה, פיסטוק טחון. להוסיף את החומרים היבשים לקערת המערבל עד מסה אחידה.בתבנית לשטח חצי מכמות הבצק, להניח עיגולים/פסים (או כל צורה אחרת) של הטרוף.מעל הטרוף להוסיף את מחציתו השנייה של הבצק.לאפות בחום של 180 מעלות, 30-40 דקות, לבדוק באמצעות קיסם.טיפ: את הטרוף ניתן להוסיף לעוגות בחושות אחרות שאתם מכינים או לשמור במקרר עד הפעם הבאה.  בית קפה קונדיטוריה 'חלוה': רח' שבזי21 (בכיכר), אזור תעשיה , יהוד. טל. 03-6325484.המוצרים בבית קפה קונדיטוריה 'חלוה' כשרים כשרות רגילה ובהשגחת המועצה הדתית יהוד. www.2eat.co.il/halva

חומרים ל- 1 תבנית בגודל של אינגליש קייק:
150 גר' חמאה רכה
240 גר' סוכר
10 גר' אבקת אפיה
1 ביצה
120 גר' חלוה מפוררת (ניתן להשתמש גם בשערות חלוה)
280 גר' קמח
2 כפיות ויסקי (או ליקר דרמבוי)
150 גר' פיסטוק טחון (טבעי, קלוף)

טרוף (מתאים ל-4 עוגות אינגליש קייק):
150 גר' דבש
150 גר' גלוקוז (ניתן להשיג בחנויות המתמחות)
500 מל' שמנת מתוקה (ככל שאחוז השומן גבוה יותר, איכות השמנת גבוהה יותר)
1 שקית חליטת ארל גריי לוונדר
1 ק"ג שוקולד מריר באיכות גבוהה (60% מוצקי קקאו לפחות)
25 גר' חמאה

אופן ההכנה:
להכין את הטרוף מבעוד מועד:
להרתיח את הדבש, הגלוקוז, והשמנת המתוקה עם החליטה פעמיים, לצנן.
להמיס את השוקולד, להוסיף לשמנת והדבש, לערבב עד מסה חלקה.
 להוסיף חמאה קרה, לערבב למסה חלקה, לצנן.

הכנת העוגה:
 בקערת המערבל להקציף הביצה, הסוכר והויסקי לקצף לבן.
להוסיף חמאה רכה.
 בקערה נוספת לערבב – קמח, אבקת אפיה, חלוה, פיסטוק טחון.
 להוסיף את החומרים היבשים לקערת המערבל עד מסה אחידה.
בתבנית לשטח חצי מכמות הבצק, להניח עיגולים/פסים (או כל צורה אחרת) של הטרוף.
מעל הטרוף להוסיף את מחציתו השנייה של הבצק.
לאפות בחום של 180 מעלות, 30-40 דקות, לבדוק באמצעות קיסם.

טיפ: את הטרוף ניתן להוסיף לעוגות בחושות אחרות שאתם מכינים או לשמור במקרר עד הפעם הבאה.  


בית קפה קונדיטוריה 'חלוה': רח' שבזי21 (בכיכר), אזור תעשיה , יהוד. טל. 03-6325484.
המוצרים בבית קפה קונדיטוריה 'חלוה' כשרים כשרות רגילה ובהשגחת המועצה הדתית יהוד.
www.2eat.co.il/halva

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר