עוגת טבעות גבינה ושוקולד

החומרים לתבנית עוגה בקוטר 24 סנטימטרהחומרים הדרושים לתחתית200 גרם פירורי עוגיות70 גרם חמאה מומסתהחומרים הדרושים למלית גבינה1 קילו גבינה לבנה 5% או 93/4 כוס (150 גרם) סוכר6 ביציםהחומרים הדרושים לתערובת שוקולד לבן200 גרם שוקולד לבןשליש כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה 1 כף (10 גרם) קורנפלורלמלית שוקולד מריר:150 גרם שוקולד מרירחצי כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה 1 כפית אבקת קפה נמסההכנהמכינים את התחתיתמערבבים פירורי עוגיות עם חמאה מומסת, ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה. מכינים את מלית הגבינה ואופים:מחממים תנור ל-160 מעלות. טורפים יחד גבינה עם סוכר, עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים ביצים וטורפים לתערובת חלקה. מחלקים את התערובת באופן שווה בין 2 קערות. לתערובת הבהירהממיסים יחד שוקולד לבן ושמנת מתוקה (במיקרוגל או מעל אדים). מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס ומצננים מעט. מוסיפים לתערובת הגבינה. מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מחזירים את הכמות הקטנה לתערובת ומערבבים יחד.לתערובת הכההממיסים שוקולד מריר, שמנת מתוקה וקפה ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה, וטורפים לקבלת תערובת חלקה. מרכיבים ואופיםיוצקים מים רותחים לתבנית גדולה ומניחים בתחתית התנור.מעבירים כל אחת מהתערובות לכד מזיגה ויוצקים באופן הבא: יוצקים בערך כמות של כוס מהתערובת הכהה למרכז התבנית. התערובת תתפשט ותכסה את התחתית. יוצקים שוב למרכז התבנית כמות של כוס בערך –הפעם מהתערובת הבהירה. יוצקים כוס מהתערובת הכהה למרכז התערובת הבהירה, וממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות. מתקבלת דוגמת טבעות. מעבירים (בזהירות!) את התבנית לתנור ואופים שעה ורבע, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת במרכזה. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין.מעבירים למקרר ל-24 שעות. שומרים את העוגה במקרר ומגישים קר.מתוך האתר: http://www.carine.co.il

החומרים לתבנית עוגה בקוטר 24 סנטימטר

החומרים הדרושים לתחתית
200 גרם פירורי עוגיות
70 גרם חמאה מומסת

החומרים הדרושים למלית גבינה
1 קילו גבינה לבנה 5% או 9
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
6 ביצים

החומרים הדרושים לתערובת שוקולד לבן
200 גרם שוקולד לבן
שליש כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כף (10 גרם) קורנפלור
למלית שוקולד מריר:
150 גרם שוקולד מריר
חצי כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כפית אבקת קפה נמס

ההכנה

מכינים את התחתית
מערבבים פירורי עוגיות עם חמאה מומסת, ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
מכינים את מלית הגבינה ואופים:

מחממים תנור ל-160 מעלות.

טורפים יחד גבינה עם סוכר, עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים ביצים וטורפים לתערובת חלקה. מחלקים את התערובת באופן שווה בין 2 קערות.

לתערובת הבהירה
ממיסים יחד שוקולד לבן ושמנת מתוקה (במיקרוגל או מעל אדים). מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס ומצננים מעט. מוסיפים לתערובת הגבינה. מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מחזירים את הכמות הקטנה לתערובת ומערבבים יחד.

לתערובת הכהה
ממיסים שוקולד מריר, שמנת מתוקה וקפה ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה, וטורפים לקבלת תערובת חלקה.

מרכיבים ואופים
יוצקים מים רותחים לתבנית גדולה ומניחים בתחתית התנור.

מעבירים כל אחת מהתערובות לכד מזיגה ויוצקים באופן הבא: יוצקים בערך כמות של כוס מהתערובת הכהה למרכז התבנית.

התערובת תתפשט ותכסה את התחתית. יוצקים שוב למרכז התבנית כמות של כוס בערך –הפעם מהתערובת הבהירה. יוצקים כוס מהתערובת הכהה למרכז התערובת הבהירה, וממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות. מתקבלת דוגמת טבעות. מעבירים (בזהירות!) את התבנית לתנור ואופים שעה ורבע, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת במרכזה. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין.

מעבירים למקרר ל-24 שעות. שומרים את העוגה במקרר ומגישים קר.

מתוך האתר: http://www.carine.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר