טורט בקוטר 24 ס"מ בגובה 5 ס"מ.
הטורט בנוי משני חלקים: שליש נמוך – קרם שוקולד ונוגט עם אגוזי לוז.שני שליש הנותרים – מוס שוקולד מריר.
בסיס העוגה הוא לקך שוקולד, ובמרכז העוגה עוד שכבת לקך שוקולד.
חומרים לקרם שוקולד נוגט ואגוזי לוז:
250 גר' שוקולד מריר
150 מ"ל שמנת מתוקה
30 גר' חמאה
40 גר' נוגט
20 גר' אגוזי לוז
אופן ההכנה:
מביאים לסף רתיחה את השמנת המתוקה, ויוצקים על השוקולד המריר.
מערבבים עד המסה מוחלטת של השוקולד.
מוסיפים את החמאה ומערבבים עד הומוגניות.
מוסיפים את הנוגט ואגוזי לוז ומכניסים למקרר לשעה.
לאחר קירור תערובת השוקולד, מערבלים במיקסר בעזרת וו גיטרה במהירות בינונית למשך כ-5 דקות, ויוצקים לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ שבבסיסה מונח לקך שקולד דק.
חומרים למוס שוקולד עשיר:
65 גר' סוכר
25 גר' מים
2 ביצים
קורט סוכר
150 גר' שוקולד מריר
25 גר' חמאה
מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
מרתיחים את המים והסוכר.
מקציפים את הביצים הקצפה מלאה.
יוצקים את המים והסוכר לביצים במיקסר תוך כדי הקצפה, וממשיכים להקציף עד שקערת המיקסר מתקררת.
את השוקולד והחמאה ממיסים ומקפלים פנימה לקערת הביצים, בעזרת מרית.
מקציפים את השמנת מתוקה ומקפלים פנימה לקערת השוקולד.
חומרים לציפוי:
100 גר' שוקולד מריר
1/2 מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
מביאים לסף רתיחה את השמנת.
יוצקים על השוקולד ומערבבים עד המסה מוחלטת של השוקולד.
יוצקים את הציפוי על העוגה.