עוגת מוס שוקולד (ללא גלוטן)

העוגה מתאימה גם לרגישים לגלוטן (חולי צליאק)החומרים:350 גר' שוקולד מריר125 גר' חמאה/מרגרינה200 גר' חלבונים80 גר' סוכר100 גר' חלמונים80 גר' סוכר100 גר' אגוזי מלך קצוצים גס250 מ"ל שמנת מתוקה (1 מיכל)1 כפית אבקת קפה נמס50 מ"ל ברנדי משובחלציפוי:125 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 מיכל)250 גר' שוקולד מריראופן ההכנה: בתוך "באן מרי" (סיר כפול), ממיסים את השוקולד והחמאה, ומסירים מהאש.מקציפים חלמונים עם מנת סוכר למסה אוורירית, ומקפלים לתערובת השוקולד.מקציפים חלבונים עם מנת סוכר לקצף יציב, ומקפלים לתערובת השוקולד.את המוס שהתקבל מחלקים לשתי קערות. את אחת הקערות שמים בקירור.בקערה השניה מוסיפים כמחצית מכמות האגוזים ומקפלים.על גבי תבנית קפיצית בקוטר 26 המרופדת בנייר אפייה, משטחים את המוס עם האגוזים ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות, למשך 12 דקות.מוציאים מהתנור ומצננים כ- 30 דקות.בעזרת סכין חדה, מפרידים את העוגה מדפנות התבנית, ומניחים בצד.מקציפים מיכל שמנת לקצפת יציבה, ומקפלים לתערובת עם קערת המוס שנשמרה במקרר.ממיסים את הקפה בברנדי ומוסיפים למוס.יוצקים על גבי שכבת המוס האפויה בתבנית, ומכניסים לשעתיים נוספות לקירור.מרתיחים 1/2 מיכל שמנת על האש, וכאשר השמנת רותחת מורידים מהאש, מוסיפים שוקולד ובוחשים עד שנמס. מניחים בצד להתקרר.לאחר שהעוגה הוצאה מקירור, מורחים את השוקולד על העוגה ומפזרים את שארית האגוזים הקצוצים. מחזירים את העוגה לקירור נוסף של 12 שעות.

העוגה מתאימה גם לרגישים לגלוטן (חולי צליאק)

החומרים:
350 גר' שוקולד מריר
125 גר' חמאה/מרגרינה
200 גר' חלבונים
80 גר' סוכר
100 גר' חלמונים
80 גר' סוכר
100 גר' אגוזי מלך קצוצים גס
250 מ"ל שמנת מתוקה (1 מיכל)
1 כפית אבקת קפה נמס
50 מ"ל ברנדי משובח

לציפוי:
125 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 מיכל)
250 גר' שוקולד מריר

אופן ההכנה:
בתוך "באן מרי" (סיר כפול), ממיסים את השוקולד והחמאה, ומסירים מהאש.
מקציפים חלמונים עם מנת סוכר למסה אוורירית, ומקפלים לתערובת השוקולד.
מקציפים חלבונים עם מנת סוכר לקצף יציב, ומקפלים לתערובת השוקולד.
את המוס שהתקבל מחלקים לשתי קערות.
את אחת הקערות שמים בקירור.
בקערה השניה מוסיפים כמחצית מכמות האגוזים ומקפלים.
על גבי תבנית קפיצית בקוטר 26 המרופדת בנייר אפייה, משטחים את המוס עם האגוזים ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות, למשך 12 דקות.
מוציאים מהתנור ומצננים כ- 30 דקות.
בעזרת סכין חדה, מפרידים את העוגה מדפנות התבנית, ומניחים בצד.
מקציפים מיכל שמנת לקצפת יציבה, ומקפלים לתערובת עם קערת המוס שנשמרה במקרר.
ממיסים את הקפה בברנדי ומוסיפים למוס.
יוצקים על גבי שכבת המוס האפויה בתבנית, ומכניסים לשעתיים נוספות לקירור.
מרתיחים 1/2 מיכל שמנת על האש, וכאשר השמנת רותחת מורידים מהאש, מוסיפים שוקולד ובוחשים עד שנמס.
מניחים בצד להתקרר.
לאחר שהעוגה הוצאה מקירור, מורחים את השוקולד על העוגה ומפזרים את שארית האגוזים הקצוצים.
מחזירים את העוגה לקירור נוסף של 12 שעות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר