חומרים לתבנית עגולה מספר 26:
כוס שבבי קוקוס
1 כוס קמח מנופה עם כפית אבקת אפיה
1/2 1 כוס סולת
6 ביצים
כוס שמן סויה/קנולה
כוס דבש מפרחי בר
חומרים לסירופ:
מבשלים על להבה נמוכה, עד קבלת נוזל סמיך מעט:
1/2 כוס דבש מפרחי בר
3 כפות מי ורדים
כף מיץ לימון
3 כפות סוכר
3/4 כוס מים
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את הקמח, הקוקוס והסולת.
בקערה גדולה מקציפים את הביצים עד לקבלת קצף תפוח ויפה.
בזילוף עדין ואיטי מוסיפים את השמן ואחריו את הדבש, תוך הקצפה איטית.
מוסיפים בבת אחת את תערובת הקמח, ומקציפים רק עד קבלת מסה אחידה.
מעבירים לתבנית עגולה, משומנת ומקומחת היטב.
אופים בתנור מחומם מראש ל- 175 מעלות.
אחרי 20 דקות מנמיכים חום ל- 160 מעלות ואופים עוד 30 דקות.
בודקים את העוגה – מכניסים קיסם ומוודאים שהוא יבש. אם הוא יוצא רטוב: לאפות עוד כמה דקות.
מוציאים את העוגה ומניחים להצטנן 20 דקות לפחות.
מפזרים על העוגה את הסירופ.
מכסים ומניחים לספוג את הנוזלים שלוש שעות לפחות.
אפשר לפזר מעט קוקוס או אבקת סוכר מלמעלה.