fbpx

עוגת סולת, קוסקוס מלא ופירות יבשים

6-8 מנותחומרים:50 גרם משמש יבש חתוך לרצועות50 גרם תמרים מגולענים חתוכים לרצועות50 גרם תאנים יבשים חתוכים לרצועות50 גרם אגוזי פקאן קלויים וגרוסים50 גרם שקדים מולבנים קלויים וגרוסים4 כוסות סולת1 כוס קוסקוס מלא-מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"1 כוס שמן1 שקית אבקת אפייה6 ביציםגרידת תפוז מ-2 תפוזיםלסירופ:חצי כוס סוכרחצי כוס מיץ תפוזיםחצי כוס מיםאופן ההכנה:משרים את הקוסקוס בכוס מים פושרים כ- 10 דקות, ומסננים במידה ונשארים קצת מים.בקערה גדולה מערבבים את הסוכר, שמן, ביצים, סולת, קוסקוס, פרות יבשים, אבקת אפייה, ביצים וגרידת תפוז – מערבבים לקבלת תערובת אחידה.מעבירים לתבנית אפייה משומנת, ואופים בחום בינוני כ-20 עד 30 דקות.להכנת הסירופ: שמים בסיר את הסוכר, מים, מיץ תפוזים ומבשלים כ-5 דקות מזמן הרתיחה.בזמן הוצאת העוגה יש ליצוק את הסירופ.מומלץ לחמם לפני הגשה ולהגיש עם גלידה.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

6-8 מנות

חומרים:
50 גרם משמש יבש חתוך לרצועות
50 גרם תמרים מגולענים חתוכים לרצועות
50 גרם תאנים יבשים חתוכים לרצועות
50 גרם אגוזי פקאן קלויים וגרוסים
50 גרם שקדים מולבנים קלויים וגרוסים
4 כוסות סולת
1 כוס קוסקוס מלא-מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
1 כוס שמן
1 שקית אבקת אפייה
6 ביצים
גרידת תפוז מ-2 תפוזים
לסירופ:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מיץ תפוזים
חצי כוס מים

אופן ההכנה:
משרים את הקוסקוס בכוס מים פושרים כ- 10 דקות, ומסננים במידה ונשארים קצת מים.
בקערה גדולה מערבבים את הסוכר, שמן, ביצים, סולת, קוסקוס, פרות יבשים, אבקת אפייה, ביצים וגרידת תפוז – מערבבים לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים לתבנית אפייה משומנת, ואופים בחום בינוני כ-20 עד 30 דקות.
להכנת הסירופ: שמים בסיר את הסוכר, מים, מיץ תפוזים ומבשלים כ-5 דקות מזמן הרתיחה.
בזמן הוצאת העוגה יש ליצוק את הסירופ.
מומלץ לחמם לפני הגשה ולהגיש עם גלידה.


Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר