עוגת ספוג עם תפוחים ושקדים

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון לעוגה עם מרקם ספוגי אווירי שנותן תחושה קלילה בשילוב מרענן של תפוחים ושקדים שמעניק טעם מתקתק

פזרו את התפוחים עם קמצוץ מלח, קמח ומעט שמן זית. ערבבו והניחו אותם על עוגת הספוג
פזרו את התפוחים עם קמצוץ מלח, קמח ומעט שמן זית. ערבבו והניחו אותם על עוגת הספוג

מצרכים

100 גר' קמח שקדים (או שקדים מגורדים)

170 גר' קמח חיטה

165 גר' סוכר

5 גר' סודה לשתייה

7 גר' אבקת אפייה

5 גר' מלח

110 גר' שמן זית

220 גר' חלב שקדים

100 גר' יוגורט סויה

2 תפוחים

30 גר' שקדים מקולפים וחתוכים לפרוסות

אופן ההכנה

ערבבו בקערה את כל המרכיבים היבשים (פרט לשקדים הקלופים והחתוכים).

ערבבו בקערה נפרדת את יתר המצרכים.

שימו את כל המרכיבים יחד וערבבו היטב עד שייעלמו כל הגושים.

הניחו את התערובת בצד.

קלפו את התפוחים, הוציאו את הליבה וחתכו אותם.

מזגו את התערובת לתבנית עגולה מכוסה בנייר אפייה.

פזרו את התפוחים עם קמצוץ מלח, קמח ומעט שמן זית. ערבבו והניחו אותם על עוגת הספוג.

אפו בחום של 180 מעלות במשך כ-30 דקות.

הוציאו מהתנור.

הניחו את השקדים הקלופים והחתוכים על העוגה.

אפו למשך כ-5 דקות נוספות עד שהשקדים ייצלו מעט.

דקרו את העוגה באמצעות קיסם או מזלג כדי לבדוק אם מוכנה או רטובה מבפנים.

הניחו לעוגה להתקרר למשך מספר דקות לפני ההגשה.

מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה