עוגת ענבים לפסח – מתכון פטנט

כשהעוגה מצטננת חותכים לריבועים ומפדרים באבקת סוכר. מגישים עם גלידת וניל. צילום דניאל לילה
מתכון של השף תום פרנץ עבור סדרת התנורים של קונסטרוקטה. בעיניו זו העוגה המושלמת לכוס קפה בפסח – עסיסית, רכה, נימוחה וממכרת, בטעמים עמוקים של וניל וסוכר חום. פרווה, קלה מאוד להכנה: 5 דקות, זמן אפייה: כ-50 דקות. העוגה לא גבוהה ומתקבלים 16 ריבועים בגודל יפה

וכך אומר שף תום פרנץ: זו עוגת הפסח הכי מוצלחת שאני מכיר, עד כדי כך שאני מכין אותה בבית גם לשבתות רגילות היא קלילה וללא גלוטן. משהו בשילוב הרכיבים הזה פשוט מנצח. בפסח אני נוהג להכין אותה עם ענבי ראשון הבציר, והיא מזכירה עוגה טוסקנית מפורסמת. אבל זו לא חובה, וזו הגאוניות במתכון הזה, אפשר להכין אותה גם עם שבבי שוקולד או אגוזים וקינמון, דובדבנים, תותים או כל טופינג אחר שאתם אוהבים. כדי להתייעל לפני החג – אפשר לאפות מראש בתבנית חד פעמית מלבנית בינונית ולהקפיא – היא נשמרת נהדר, יש רק לעטוף היטב בניילון נצמד. מבטיח לכם שזאת העוגה שיבקשו מכם להכין שוב ושוב בכל ימי החג.

אביזרים

תבנית מלבנית 20X30 או 25X35

חומרים לעוגה

1 כוס סוכר
1 כוס סוכר חום
1 כפית אבקת אפייה
שקית סוכר וניל או כפית תמצית וניל איכותית
3/4 כוס שמן
4 ביצים L
1 כוס קמח תפוחי אדמה

לציפוי

2 כוסות ענבים שחורים, או: כוס פצפוצי שוקולד, או: כוס אגוזי מלך קצוצים מעורבבים עם 3-2 כפות סוכר חום וכף קינמון לפיזור

להגשה

אבקת סוכר

אופן ההכנה

מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

מערבבים את הרכיבים בקערת המיקסר במהירות בינונית לפי הסדר הבא:

תחילה הסוכר הלבן והחום – דקה.

אחר כך מוסיפים אבקת אפייה, סוכר וניל או תמצית וניל, שמן וביצים.

לבסוף מוסיפים קמח תפוחי אדמה ומערבבים באטיות, רק עד שמתקבלת תערובת חלקה.

בעזרת מרית מעבירים לתבנית ומיישרים.

אופים 20 דקות.
מוציאים מהתנור ומפזרים מעל את הענבים או שבבי השוקולד או את ציפוי אגוזי המלך והקינמון בשכבה אחידה.

מחזירים לתנור ל-35-30 דקות נוספות לערך, או עד שהעוגה מזהיבה יפה וקיסם שננעץ בה יוצא לח.

הגשה

כשהעוגה מצטננת חותכים לריבועים ומפדרים באבקת סוכר.

מגישים עם גלידת וניל.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר