עוגת פאי במילוי חרוסת

בסוף חג הפסח נותרות משפחות רבות עם צנצנות חרוסת שלא נאכלו עד תומן. במקום להניח לצנצנות להישאר מיותמות במעמקי המקרר ניתן להכין איתן מטעמים לכל המשפחה.חומרים לבצק: 2 כוסות קמח 1 שקית אבקת אפייה 100 גר' מרגרינה/מחמאה1 כוס סוכר 2 חלמונים אופן הכנת הבצק:לערבב את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק פירורים. להפריש כמות של כוס בצק לצורך כיסוי הפאי.חומרים למלית: 500 גרם חרוסת (אפשר להשלים את הכמות עם מליות תמרים של חצר כנרת) ½ כוס אגוזים טחונים½ כוס צימוקים (לא חובה)לערבב את כל החומרים יחדאופן הכנת הפאי:לשמן תבנית פאי עגולה בקוטר 28. לרפד את התבנית בבצק הפאי ולהצמיד לדפנות.למלא במלית. לשטח את כוס הבצק שהפרשנו בצד ולכסות בו את הפאי.לפזר מעל 102 כפות סוכר.לאפות בתנור שחומם מראש בחום בינוני (160 מעלות) עד לקבלת גוון זהובמתכונים נוספים על בסיס תמרים וסילאן באתר "חצר כנרת": www.tmarimplus.co.il

בסוף חג הפסח נותרות משפחות רבות עם צנצנות חרוסת שלא נאכלו עד תומן. במקום להניח לצנצנות להישאר מיותמות במעמקי המקרר ניתן להכין איתן מטעמים לכל המשפחה.

חומרים לבצק:
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
100 גר' מרגרינה/מחמאה
1 כוס סוכר
2 חלמונים

אופן הכנת הבצק:
לערבב את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק פירורים. להפריש כמות של כוס בצק לצורך כיסוי הפאי.

חומרים למלית:
500 גרם חרוסת (אפשר להשלים את הכמות עם מליות תמרים של חצר כנרת)
½ כוס אגוזים טחונים
½ כוס צימוקים (לא חובה)
לערבב את כל החומרים יחד

אופן הכנת הפאי:
לשמן תבנית פאי עגולה בקוטר 28.
לרפד את התבנית בבצק הפאי ולהצמיד לדפנות.
למלא במלית.
לשטח את כוס הבצק שהפרשנו בצד ולכסות בו את הפאי.
לפזר מעל 102 כפות סוכר.
לאפות בתנור שחומם מראש בחום בינוני (160 מעלות) עד לקבלת גוון זהוב

מתכונים נוספים על בסיס תמרים וסילאן באתר "חצר כנרת": www.tmarimplus.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר