חומרים
ספל עגבניות מיובשות קצוצות
2 ביצים
ספל שמן זית
2 כפות דבש
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית בזיליקום יבש
אחד ושלושת רבעי ספלים קמח
שלושת רבעי ספל קמח תירס
שלושת רבעי כפית מלח
1 כפית אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתיה
שלושת רבעי ספל שמנת חמוצה
חצי ספל פיסטוקים
ספל גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
1. מרככים את העגבניות ביבשות במים רותחים למשך 10 דקות.
2. בקערת מיקסר מקציפים את הביצים עד לקבלת נפח גבוה ואז מוסיפים אליהם שמן זית, דבש ותבלינים.
3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, פולנטה, מלח, אבקת אפיה וסודה לשתיה.
4. תוך כדי הקצפה איטית מוסיפים לתערובת הביצים אתתערובת הקמח והשמנת החמוצה (לסירוגין).
5. כאשר התערובת אחידה מקפלים אליה בעזרת לקקן את העגבניות היבשות, גבינת הפרמזן והפיסטוקים (משאירים מאילו קצת לפיזור על פני המאפה).
6. שופכים את התערובת לתבנית משומנת בשמן זית , תבנית נמוכה 20X20 ס"מ, מפזרים מעל קצת פרמזן ופיסטוקים ואופים בטמפרטורה של 160 מעלות למשך 30 דקות.
