עוגת פירות מיובשים

 

חומרים:
300 גרם תערובת אגוזים ושקדים קלויים
300 גרם תערובת צימוקים ומשמשים מיובשים
2 ביצים
2/3 כוס (100 גרם) קמח
2 כפות קורנפלור
1/2 כוס (125 גרם) סוכר
1 כף תמצית וניל

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערת המיקסר, במהירות איטית.
מרפדים תבנית מוארכת בנייר אפייה ומרססים בספריי שמן בניחוח חמאה.
שוטחים את התערובת בתבנית. נוח להיעזר באצבעות רטובות או בגב כף רטובה.
אופים כשעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.
מצננים ומוציאים מהתבנית.
פורסים את העוגה לפרוסות דקות. עוטפים ברדיד אלומיניום.
אפשר להניח את הפרוסות על תבנית אפייה ולייבש כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני-נמוך, 150 מעלות.
אוספים את הפרוסות בצורה מסודרת ועוטפים ברדיד אלומיניום.
אפשר לשמור זמן ממושך במקפיא או במקרר.

טיפ:
פירות מיובשים שומרים שעה במקפיא כדי להקל על החיתוך. אפשר לקצוץ במעבד מזון, בפולסים.
אם הפירות נדבקים אחד לשני מוסיפים כף אבקת סוכר וממשיכים לקצוץ.
אפשר לקצוץ את הפירות במספרי מטבח, טבולים במים חמים או באבקת סוכר.
פירות מיובשים שהתקשו מרככים במים רותחים. שמים אותם בקערה, יוצקים עליהם מים רותחים וממתינים רבע שעה. מסננים ומניחים על מגבות נייר לייבוש.
לפני שמוסיפים פירות מיובשים לתערובת עוגה מערבבים אותם בקצות האצבעות עם חלק מהקמח, תוך הפרדתם, פעולה זו תבטיח פיזור אחיד בעוגה.

מתכון מהספר החדש של אלינוער רבין – עוגות ועוגיות – בהוצאת "קוראים"






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה