fbpx

עוגת פירות קיץ

חומרים:175 גרם חמאה 240 גרם סוכר (כוס + 2 כפות) 2 ביצים גדולות XL240 גרם קמח רגיל (¾1 כוס)1 כפית גדושה אבקת אפיה140 גרם שמנת חמוצה (3/4 גביע)1 כפית תמצית ונילקליפה מגורדת מכחצי תפוזכ- 700 גר' משמשים ושזיפים אדומים מנוקים מחרצנים, כאשר כל חצי חתוך ל-3 ג'לי משמש או מירור/נפאז' ניטרלי לציפוי פירות (ניתן להשיג בחנויות המתמחות)אופן ההכנה:מחממים תנור לחום בינוני של 175 מעלות.בעזרת וו גיטרה מקציפים חמאה וסוכר.מוסיפים בהדרגה ולאט את הביצים, עד שמתקבלת עיסה מוקצפת וחלקה.מוסיפים לסירוגין ובמהירות נמוכה את הקמח, אבקת האפייה, השמנת חמוצה, הוניל וגרידת התפוז; עד שהכל נבלע והעיסה אחידה.בתבנית עגולה בקוטר 24 או מלבנית תואמת, אשר משמנים ומקמחים אותה – שמים את העיסה ומיישרים.מסדרים את חתיכות המשמש והשזיף שורה שורה ומאוד צפוף.מפזרים מעט סוכר על כל הפירות ומכניסים לתנור, לכ-45 דקות. בודקים שהעוגה יציבה במרכז באמצעות קיסם (כדאי לשים לב שנועצים את הקיסם בין הפירות הם עלולים להוציא נוזלים, ואז אין להתבלבל מכך).לאחר שהעוגה התקררה, מכינים את הג'לי או את המירור/נפאז' לפי הוראות היצרן, ומברישים איתו את העוגה בנדיבות.קונדיטוריית Piece of Cake – יהודה הימית 17 יפו
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים:
175 גרם חמאה
240 גרם סוכר (כוס + 2 כפות)
2 ביצים גדולות XL
240 גרם קמח רגיל (¾1 כוס)
1 כפית גדושה אבקת אפיה
140 גרם שמנת חמוצה (3/4 גביע)
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגורדת מכחצי תפוז
כ- 700 גר' משמשים ושזיפים אדומים מנוקים מחרצנים, כאשר כל חצי חתוך ל-3
ג'לי משמש או מירור/נפאז' ניטרלי לציפוי פירות (ניתן להשיג בחנויות המתמחות)

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני של 175 מעלות.
בעזרת וו גיטרה מקציפים חמאה וסוכר.
מוסיפים בהדרגה ולאט את הביצים, עד שמתקבלת עיסה מוקצפת וחלקה.
מוסיפים לסירוגין ובמהירות נמוכה את הקמח, אבקת האפייה, השמנת חמוצה, הוניל וגרידת התפוז; עד שהכל נבלע והעיסה אחידה.
בתבנית עגולה בקוטר 24 או מלבנית תואמת, אשר משמנים ומקמחים אותה – שמים את העיסה ומיישרים.
מסדרים את חתיכות המשמש והשזיף שורה שורה ומאוד צפוף.
מפזרים מעט סוכר על כל הפירות ומכניסים לתנור, לכ-45 דקות.
בודקים שהעוגה יציבה במרכז באמצעות קיסם (כדאי לשים לב שנועצים את הקיסם בין הפירות הם עלולים להוציא נוזלים, ואז אין להתבלבל מכך).
לאחר שהעוגה התקררה, מכינים את הג'לי או את המירור/נפאז' לפי הוראות היצרן, ומברישים איתו את העוגה בנדיבות.

קונדיטוריית Piece of Cake – יהודה הימית 17 יפו

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר