עוגת פסח

 

מרשם קל ומהיר לעוגת פסח טעימה. מומלץ להשתמש בתמצית וניל איכותית, זה עושה את ההבדל בטעם (להשיג בחנויות לצרכי אפייה). כיוון שלא משתמשים בחומרי תפיחה, יש להקפיד על ההקצפה של החלבונים. זה עושה את ההבדל במרקם העוגה.

חומרים לתבנית אינגליש קייק:
100 גרם קמח מצה לעוגה אביב
180 גרם סוכר
4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
קליפת לימון מגורדת
חצי כפית תמצית וניל
סוכר טחון לקישוט
30 גרם חמאה או מרגרינה מומסת לשימון התבנית

אופן ההכנה:
לחמם תנור ל- C°180.
להקציף את החלמונים עם 50 גרם סוכר עד שהתערובת מלבינה.
להוסיף את הקמח מצה לעוגות, קליפת הלימון ותמצית הוניל.
לקפל בעדינות לחלמונים.
בקערה נקיה להקציף את החלבונים ולהוסיף בהדרגה את יתרת הסוכר, עד לקבלת קצף יציב.
להוסיף שתי כפות מהחלבונים לתערובת החלמונים והקמח.
לערבב לדילול התערובת.
להוסיף בדירוג את תערובת החלמונים והקמח לחלבונים ולקפל פנימה בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
משמנים היטב את התבנית ובוזקים את התערובת פנימה לכל גובה התבנית.
מכניסים לתנור שחומם מראש, ל- 30 דקות אפיה או עד שהעוגה בצבע חום-זהב.
להוציא מהתנור ולהפוך מייד על רשת ברזל לקירור.
לפזר סוכר טחון מעל לקישוט.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה