חומרים לעוגה
1-1/4 כוסות מים רותחים
1 כוס שיבולת שועל קווקר מהיר
5 כפות מרגרינה או חמאה חתוכה לקוביות קטנות
1 כוס סוכר
1 כוס סוכר חום
2 חלבונים או 1 ביצה
1 כפית וניל
1-3/4 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית מלח
לציפוי:
1/2 כוס אבקת קוקוס
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס שיבולת שועל קוואקר מהיר
3 כפות שמן
2 כפות חמאה או מרגרינה, מומסת
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
לשמן תבנית אפיה בגודל 26 ס"מ.
לעוגה, לשפוך מים רותחים לתוך הקווקר על אש בינונית – לערבב היטב.
בקערה גדולה לערבב היטב חמאה עם הסוכר.
להוסיף חלמונים ווניל.
להוסיף את השיבולת שועל, קמח, אבקת אפיה, קינמון, מוסקט – ואם רוצים: מלח.
לערבב היטב.
לשפוך חמאה לתוך תבנית.
אופים 50 עד 60 דקות, או לנעוץ סכין ולראות שהיא נקייה.
לציפוי:
לשלב את כל המרכיבים בתוך קערה.
לערבב היטב.
למרוח באופן שווה על פני העוגה.
להכניס לתנור לעוד מספר דקות עד שהציפוי מתקשה.
להוציא ולצנן.
לאחסן מכוסה, בטמפרטורת החדר.