עוגת ריקוטה דובדבן

 

מתאים לתבנית אפייה אינגליש קייק באורך 20 ס"מ

מצרכים:
3 ביצים
130 גר' סוכר
150 גר' קמח לבן
3 כפיות אבקת אפייה
150 גר' חמאה
30 גר' דובדבן חמוץ במים
80 גר' גבינת ריקוטה
20 גר' אינסטנט פודינג וניל
20 גר' שקד פרוס מולבן
סירופ סוכר:
1 כוס מים
3/4 כוס סוכר

אופן ההכנה:
מערבבים את גבינת הריקוטה עם אבקת הפודינג.
מקפלים פנימה את הדובדבן ומניחים בצד.
מקציפים את החמאה, הסוכר והביצים עד קבלת מרקם חלק ואוורירי.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומקפלים בעדינות עד אשר כל הקמח נספג.
יוצקים לתבנית חצי מכמות הבלילה.
מורחים עליה בצורה שווה את מילוי הגבינה והדובדבן.
מכסים ביתרת הבלילה.
משטחים בצורה חלקה ושוזרים את השקד המולבן.
אופים בחום של 150 מעלות למשך 35-40 דקות.
בזמן שהעוגה בתנור מכינים את סירופ הסוכר:
מרתיחים את המים והסוכר עד לקבלת סירופ שקוף וצלול ומניחים לצינון.
ביציאת העוגה מהתנור שופכים את סירופ הסוכר על העוגה בצורה שווה.
מכניסים את העוגה לקירור.
מומלץ לקרר לילה שלם לפני ההגשה.

מתוך קולקציית "פינוק בלבן" לחג השבועות






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה