חומרי הבצק:
6 ביצים
180 גרם סוכר
180 גרם קמח תפ"א
50 גרם קקאו
תמצית רום
50 סמ"ק שמן כותנה
חומרי הקרם:
250 סמ"ק שמנת מתוקה חלבי/ פרווה
100 גרם פודינג וניל
80 גרם סוכר
תמצית וניל
חומרים לסירופ:
1 כוס מים
חצי כוס סוכר
תמצית וניל
רוטב שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
50 גרם שמנת
אופן הכנה:
הכנת הבצק:
מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קצף חזק ויציב.
מוסיפים בהדרגה שמן, קמח וקקאו (ביחד), ובסוף את תמצית הרום.
לאחר מכן יוצקים את המסה לתבנית אפיה (על ניר פרגמנט), ואופים בתנור חם בחום של 180 מעלות.
הכנת הקרם:
מקציפים את השמנת עם סוכר, מוסיפים את הפודינג ותמצית הוניל, ממשיכים להקציף עד לקבלת קרם.
הכנת הסירופ:
מבשלים את המים עם הסוכר ותמצית הוניל.
סידור העוגה:
לאחר אפיית העוגה מקררים אותה ופורסים ל-3 שכבות.
את שכבות העוגה מרטיבים באמצעות הסירופ, מורחים בקרם, ומניחים את שכבות העוגה אחת על השניה.
על העוגה מורחים שכבה דקה של קרם, וכן מסביב העוגה.
הכנת רוטב השוקולד:
מחממים את השמנת על חום נמוך (לא מביאים לרתיחה), מוסיפים את השוקולד תוך כדי ערבוב עד קבלת רוטב אחיד. מצפים את העוגה כולה בשוקולד ומקררים.