עוגת שוקולד ביתית לפסח עם קרם וניל

חומרי הבצק: 6 ביצים180 גרם סוכר180 גרם קמח תפ"א50 גרם קקאותמצית רום50 סמ"ק שמן כותנהחומרי הקרם:250 סמ"ק שמנת מתוקה חלבי/ פרווה100 גרם פודינג וניל80 גרם סוכרתמצית ונילחומרים לסירופ:1 כוס מיםחצי כוס סוכרתמצית ונילרוטב שוקולד:200 גרם שוקולד מריר50 גרם שמנתאופן הכנה:הכנת הבצק: מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קצף חזק ויציב. מוסיפים בהדרגה שמן, קמח וקקאו (ביחד), ובסוף את תמצית הרום. לאחר מכן יוצקים את המסה לתבנית אפיה (על ניר פרגמנט), ואופים בתנור חם בחום של 180 מעלות.הכנת הקרם: מקציפים את השמנת עם סוכר, מוסיפים את הפודינג ותמצית הוניל, ממשיכים להקציף עד לקבלת קרם.הכנת הסירופ: מבשלים את המים עם הסוכר ותמצית הוניל.סידור העוגה: לאחר אפיית העוגה מקררים אותה ופורסים ל-3 שכבות.את שכבות העוגה מרטיבים באמצעות הסירופ, מורחים בקרם, ומניחים את שכבות העוגה אחת על השניה.על העוגה מורחים שכבה דקה של קרם, וכן מסביב העוגה.הכנת רוטב השוקולד: מחממים את השמנת על חום נמוך (לא מביאים לרתיחה), מוסיפים את השוקולד תוך כדי ערבוב עד קבלת רוטב אחיד. מצפים את העוגה כולה בשוקולד ומקררים.

חומרי הבצק:
6 ביצים
180 גרם סוכר
180 גרם קמח תפ"א
50 גרם קקאו
תמצית רום
50 סמ"ק שמן כותנה

חומרי הקרם:
250 סמ"ק שמנת מתוקה חלבי/ פרווה
100 גרם פודינג וניל
80 גרם סוכר
תמצית וניל

חומרים לסירופ:
1 כוס מים
חצי כוס סוכר
תמצית וניל

רוטב שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
50 גרם שמנת

אופן הכנה:
הכנת הבצק:
מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קצף חזק ויציב.
מוסיפים בהדרגה שמן, קמח וקקאו (ביחד), ובסוף את תמצית הרום.
לאחר מכן יוצקים את המסה לתבנית אפיה (על ניר פרגמנט), ואופים בתנור חם בחום של 180 מעלות.

הכנת הקרם:
מקציפים את השמנת עם סוכר, מוסיפים את הפודינג ותמצית הוניל, ממשיכים להקציף עד לקבלת קרם.

הכנת הסירופ:
מבשלים את המים עם הסוכר ותמצית הוניל.

סידור העוגה:
לאחר אפיית העוגה מקררים אותה ופורסים ל-3 שכבות.
את שכבות העוגה מרטיבים באמצעות הסירופ, מורחים בקרם, ומניחים את שכבות העוגה אחת על השניה.
על העוגה מורחים שכבה דקה של קרם, וכן מסביב העוגה.

הכנת רוטב השוקולד:
מחממים את השמנת על חום נמוך (לא מביאים לרתיחה), מוסיפים את השוקולד תוך כדי ערבוב עד קבלת רוטב אחיד. מצפים את העוגה כולה בשוקולד ומקררים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר