עוגת שוקולד בצורת לב בשילוב פטל או תותים

מתכון של מותג השוקולד השוויצרי לינדט לרגל ולנטיינס דיי – יום האהבה. מכינים תבנית בצורת לב ברוחב 20 ס"מ ובגובה 15 ס"מ

בעזרת סכין מפרידים בזהירות את העוגה מהתבנית ומוציאים לצלחת הגשה
בעזרת סכין מפרידים בזהירות את העוגה מהתבנית ומוציאים לצלחת הגשה

מצרכים לבסיס

3 ביצים

75 גרם סוכר

60 גרם קמח

20 גרם אבקת קקאו

100 גרם שוקולד כמו לינדט אקסלנס 70% מומס

כ- 50 גרם אבקת סוכר מעורבבים עם 2-3 כפות שנאפס פטל

מצרכים לשכבת הגבינה

3 עלים של ג'לטין

50 מ"ל חלב

1 תמצית וניל

250 גרם גבינת ריקוטה או גבינה לבנה 9%

2 חלבונים

קורט מלח

50 גרם סוכר

150 גרם שמנת מתוקה מוקצפת

מצרכים לשכבת הפטל או תות

200 גרם פטל או תות קפוא

500 גרם פטלאו תות טרי

2 עלי ג'לטין

אופן ההכנה

הבסיס

מחממים את התנור ל- 180 מעלות.

מקציפים את הביצים עם הסוכר בקערה כ- 5 דקות.

מוסיפים את אבקת הקקאו לקמח ומערבבים יחד עם השוקולד המומס. מקפלים את השוקולד לתוך התערובת המוקצפת.

יוצקים את התערובת לתבנית משומנת.

מכניסים לתנור למשך כ-20 דקות.

לאחר שתחתית העוגה מוכנה, משאירים בתבנית עד שהתחתית מתקררת לחלוטין.

אופן הכנת שכבת הגבינה

משרים את עלי הג'לטין במים קרים לפי הוראות היצרן.

מחממים את החלב ומוסיפים תמצית וניל.

סוחטים את עלי הג'לטין, מכניסים אותם לתוך החלב המומס ומערבבים עד שנמסים.

מוסיפים את הגבינה.

בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם קורט מלח.

תוך כדי הקצפה מוסיפים בהדרגה לחלבונים את הסוכר, וממשיכים עד שהם נהיים נוקשים.

מקפלים את השמנת המתוקה המוקצפת ואת החלבונים המוקצפים לתוך תערובת הגבינה עם הווניל.

מורחים את תערובת הגבינה על גבי בסיס העוגה ומכניסים למקרר לשעתיים.

אופן הכנת שכבת הפטל או תות

מכניסים את התות או הפטל הקפוא לסיר בישול ומוסיפים 50 מ"ל מים. משאירים את התות או הפטל להתבשל במשך 10 דקות על אש קטנה. את תערובת הפטל והמיץ מעבירים דרך מסננת לתוך קערה.

מרככים את עלי הג'לטין במים קרים לפי הוראות יצרן במשך 5 דקות.

סוחטים ונותנים להם להתמוסס במיץ הפטל החמים שבסיר.

מניחים את הפטל או התות הטרי על שכבת הגבינה הקרה.

יוצקים בעדינות את מיץ הפטל על כל שכבת הגבינה, ומכניסים למקרר למשך שעה.

בעזרת סכין מפרידים בזהירות את העוגה מהתבנית ומוציאים לצלחת הגשה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה