עוגת שוקולד וקוקוס בציפוי קצפת בטעם שוקולד

מתכון של דנית סלומון לתנובה. צילום ועיצוב: יהודה סלומון. עוגה שוקולדית עשירה שמכינים בקערה אחת, וציפוי קצפתי מהיר הכנה בטעם שוקולדי עדין

מסלסלים את פני הקצפת בגב כף, וזורים תלתלי שוקולד או שוקולד מגורר לעיטור
מסלסלים את פני הקצפת בגב כף, וזורים תלתלי שוקולד או שוקולד מגורר לעיטור. צילום יהודה סלומון

רכיבים ל-16-12 מנות

תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

½1 כוסות (300 גרם) סוכר

½ כוס (120 מ"ל) שמן (עדיף תירס או חמניות)

2 ביצים גדולות

1 כפית תמצית וניל

¼1 כוסות (160 גרם) קמח

2 כפיות אבקת אפייה

½ כוס אבקת קקאו

½ כוס (40 גרם) קוקוס טחון

2 גביעים (2×200 מ"ל) יוגורט כמו של "תנובה" 4.5%

50 גרם שוקולד מריר מגורר דק

2 מכלים (2×250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה בטעם שוקולד כמו מסדרת "השף הלבן"

תלתלי שוקולד או שוקולד מגורר לעיטור

אופן ההכנה

מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון, 170 מעלות בתכנית טורבו). משמנים תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה.

מערבלים את הסוכר עם השמן, הביצים ותמצית הווניל. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה וקקאו.

מוסיפים את הקוקוס ואת היוגורט ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה.

מוסיפים את השוקולד המגורר ומערבבים בכף.

מעבירים את התבליל לתבנית ואופים במרכז התנור במשך 50-45 דקות, או עד שמרכז העוגה קפיצי למגע וקיסם שננעץ בו יוצא נקי ויבש. מצננים.

מקציפים את השמנת לקצפת נוקשה, ומצפים בה את העוגה בשכבה עבה.

מסלסלים את פני הקצפת בגב כף, וזורים תלתלי שוקולד או שוקולד מגורר לעיטור.

מקררים במשך שעתיים לפחות לפני ההגשה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה