כשל"פ = כשר לפסח
(תבנית מתפרקת בקוטר 26)
חומרים:
200 ג' פקאן סיני טחונים גס
300 ג' חמאה כשל"פ *
7 ביצים
300 ג' שוקולד מריר כשל"פ
1.5 שקיות (150ג') אבקת סוכר "קונדיטור-גלעם"
1 כפית קקאו כשל"פ
3 כף ליקר בטעם תפוז כשל"פ
5 כפות גדושות ריבת חלב "קונדיטור-קומידה" כשל"פ
לעיטור: עוד 1 כף ריבת חלב כנ"ל
אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה ומוסיפים לה את השוקולד, 2 כפות מריבת-החלב ואת אבקת הסוכר.
מערבבים היטב בכף עץ עד לתערובת אחידה.
מוסיפים את הליקר.
מבליעים את הביצים בזו אחר זו ומוסיפים את הקקאו.
שופכים לקערה קטנה את הפקאן הסיני.
מוסיפים 4 כפות מתערובת השוקולד ואת 3 כפות ריבת-החלב הנותרות.
מערבבים היטב.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
משמנים את תבנית האפייה, יוצקים אליה את תערובת הפקאן והשוקולד, ומשטחים בצורה אחידה לבסיס.
אופים כ-5 דקות. מוציאים ומצננים.
יוצקים את יתרת תערובת השוקולד לתבנית עם בסיס השוקולד והפקאן האפויים, ומצננים.
אחרי שהעוגה התקררה: מחממים בזהירות במיקרו כ- 60 שניות 1 כף ריבת חלב.
בעזרת כף או מזלג שטובלים בריבת החלב המחוממת, מעטרים את העוגה בדוגמת פסים חופשית בשתי וערב.
עוד מתכונים וטיפים לאפייה ניתן למצוא באתר
www.motek-cakes.co.il