עוגת שוקולד חמה במילוי אגס

 

בכל ביס מהתענוג הזה יש גם עוגת שוקולד רכה, גם אגס מתוק וגם קרם שוקולד לוהט. לקינוח מהיר יותר, אפשר לוותר על האגסים הממולאים ולהכין רק את מתכון העוגה – אופים ומגישים בתור עוגת שוקולד חמה אישית. טעים.
סוד מתוק: כדאי לאפות את העוגות בכלים אישיים (עמידים בחום כמובן) המתאימים גם להגשה. כך נחסוך לעצמנו התעסקות מיותרת של חילוץ העוגה החמה והעדינה מהתבנית.

כמות: 12 עוגות אישיות בתבניות חרס אישיות (או תבניות כוס חד פעמיות):

חומרים:
לאגסים:
12 אגסים קטנים ויפים
6 כוסות מים
3 כוסות סוכר
למלית השוקולד:
1/2 כוס שמנת מתוקה
120 גרם שוקולד מריר
לעוגה:
200 גרם חמאה
250 גרם שוקולד מריר
5 ביצים
11/4 כוסות סוכר
1/4 כוס קקאו
2/3 כוס קורנפלור

אופן הכנת האגסים:
מקלפים את האגסים ומשאירים את העוקץ. מנקים את הליבה של כל אגס דרך התחתית (כמו שמכינים ירקות לממולאים, בעזרת סכין קטנה או כפית).
בסיר מביאים לרתיחה מים וסוכר.
מכניסים פנימה בעדינות את האגסים ומבשלים כ-10 דקות, עד שהאגסים מתרככים מעט.
מסננים מנוזלי הבישול ומצננים את האגסים.

אופן הכנת מלית השוקולד:
מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה.
יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס.
מקררים עד שהתערובת במרקם של ממרח (שעה במקרר או 20 דקות במקפיא).

אופן הכנת העוגה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
 משמנים את התבניות האישיות.
במיקרוגל ממיסים חמאה ושוקולד.
בקערה נפרדת מערבבים (לא מקציפים) ביצים וסוכר.
מוסיפים לתערובת הביצים את תערובת השוקולד וטורפים היטב.
מוסיפים קקאו וקורנפלור (רצוי לנפות למניעת גושים), וטורפים לתערובת אחידה.

מרכיבים ואופים:
ממלאים כל אגס במלית השוקולד הקרה בעזרת כפית.
ממלאים את התבניות בתערובת העוגה עד למחצית הגובה בלבד.
מניחים מעל את האגס הממולא ומניחים לו לשקוע עד התחתית (רק הצ’ופצ’יק שלו יציץ מלמעלה).
אופים 12-15 דקות, עד שהעוגות תפוחות ויציבות אבל עדיין רכות.
מגישים חם.

מתוך המתכונים לכבוד הפסח של קרין גורן – הקונדיטורית הידועה, מחברת ספרי בישול, עיתונאית ומנחת תוכנית בישול בטלוויזיה. המתכונים מתפרסמים בקטלוג פסח של רשת המשביר לצרכן.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה