עוגת שוקולד נוזלית עם נגיעות שקדי דובדבן מר

 

מצרכים ל-6 סועדים
275 גרם שוקולד מריר משובח קצוץ – איברה/קליבוט/ ולרונה
חמאה או תרסיס שמן
50 גרם סוכר
4 ביצים מופרדות
6 שקדי דובדבן מר
6 דובדבנים יבשים קצוצים מושרים ב2 כפות ליקר דובדבנים
חצי כפית מיץ לימון

הכנה
להמיס את השוקולד בעדינות על אדים בבין מרי ולהניח בצד שהתקרר קמעה

יש לרסק את השקדים עם הדובדבנים במעבד מזון ולהוסיף לשוקולד החם

למרוח תבניות אישיות בקוטר 8 ס"מ ובגובה 5 ס"מ בחמאה או בתרסיס השמן ולפזר מעט סוכר חום ולנער עודפים

להקציף חלבונים לקצץ עדין ולהוסיף מיץ לימון וסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה

יש לערבב את החלמונים לתוך השוקולד המקורר ובהדרגה את החלבונים המוקצפים תוך כדי תנועות קיפול

יש למלא את הכלים ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות כ-10 דקות או עד שנוצר קרום יבש

יש להוציא מן התבנית ולהגיש עם גלידת דובדבנים ורוטב דובדבן






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה