העוגה ללא קמח ומתאימה לרגישים גלוטן
רכיבים:
250 גרם שוקולד
150 גרם חמאה
7 ביצים- להפריד חלמונים וחלבונים
150 גרם סוכר
לגאנש שוקולד מריר:
200 גרם שוקולד מריר
180 גרם שמנת מתוקה
אופן הכנת הגנאש:
להביא את השמנת לסף רתיחה ולהמיס את השוקולד בתוכה
אופן ההכנה :
להמיס חמאה ושוקולד באמבט מים חמים.
להקציף סוכר וחלבונים.
לשפוך מעט שוקולד לתוך החלמונים ולערבב.
לשפוך את תערובת החלמונים לתוך השוקולד ולערבב.
לקפל את החלבון המוקצף לתוך תערובת השוקולד.
למזוג את המסה לתוך התבנית ולאפות בחום של 165 מעלות כ-35-30 דקות.
לקרר לפחות שעה במקרר (העוגה מעט נופלת, לא לדאוג).
לשפוך מעל את גאנש השוקולד.
אפשר לקשט באגוזים או שוקולד לבן (מגורד בפומפיה).