עוגת שוקולד עם פיסטוקים ומשמשים

לרגל ט"ו בשבט מתכון של השף קונדיטור לורו לוי עבור חברת כרמית לעוגת שוקולד עם פיסטוקים ומשמשים בציפוי שוקולד ותוספות. האמת שמתאים לכל השנה

מקררים את הציפוי עד לטמפרטורת החדר ומצפים את העוגה הקרה ומקשטים עם פניני השוקולד. צילום אמיר מנחם
מקררים את הציפוי עד לטמפרטורת החדר ומצפים את העוגה הקרה ומקשטים עם פניני השוקולד. צילום אמיר מנחם

רכיבים

3/4 1 כוסות סוכר
5 ביצים L
225 גרם חמאה רכה
150 גרם של ממרר שוקולד
2.5 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתייה
100 גרם פיסטוק קצוץ
60 גרם משמש יבשים קצוצים לקוביות
160 גרם שמנת חמוצה
50 מ"ל ברנדי

לציפוי לעוגה

400 גרם שוקולד מריר מטבעות לאפייה כמו של כרמית
3/4 כוס שמן קנולה
60 גרם פיסטוק חלבי גרוס לקישוט
פניני שוקולד מריר, חלב ולבן לקישוט

צילום אמיר מנחם
צילום אמיר מנחם

אופן ההכנה

במיקסר מערבבים את הסוכר והביצים עד להמסה מוחלטת של הסוכר.

בקערה נפרדת לוקחים חצי מכמות החמאה ומועכים עד להפיכתה למרקם משחתי.

מוסיפים את ממרח השוקולד ומערבבים במיקסר בעוצמה איטית.

מוסיפים בהדרגה את יתר החמאה וממשיכים לערבב עד קבלת מסה אחידה.

מערבבים בקערה בצד את הקמח, מלח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, פיסטוקים ומשמשים קצוצים.

לאחר מכן מערבבים בעזרת לקקן את המסה לתוך קערת המיקסר בשלוש פעמים:

מוסיפים חצי מכמות השמנת החמוצה ומערבבים.

מוסיפים את שארית השמנת.

מוסיפים את הברנדי ומערבבים למסה אחידה.

אופים בתנור שחומם מראש ל-145 מעלות כ-40 דקות.
לאחר האפייה מצננים עד לקירור מלא.

אופן הכנת הציפוי

ממיסים את מטבעות השוקולד בקערה במיקרוגל בפולסים של 30 שניות.

לאחר המסת השוקולד מוסיפים את שמן הקנולה.

מערבבים ומאחדים עם הפיסטוק הגרוס.

מקררים עד לטמפרטורת החדר ומצפים את העוגה הקרה.

מיד לאחר הציפוי מקשטים עם פניני השוקולד ומגישים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה