עוגת שוקולד עשירה ומקושטת

עוגת שוקולד עשירה וקרמית עם נגיעה מושלמת של פירות מרעננים

עוגת שוקולד עשירה וקרמית עם נגיעה מושלמת של פירות מרעננים.

מרכיבים לעוגה:
260 גרם שוקולד מריר.
170 גרם חמאה חתוכה לקוביות.
200 גרם סוכר.
3 ביצים גדולות.
85 גרם קמח.
2 כפיות אינסטנט קפה מומס עם 2 כפיות מים רותחים.

מרכיבים להקפאה:
300 גרם שוקולד מריר מגורד.
85 גרם חמאה ללא מלח.

מרכיבים לקישוט:
300 גרם תערובת פירות יער.

אופן ההכנה:
לחמם את התנור מראש ל- 160 מעלות.
לשמן תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ ובתחתיתה להניח נייר אפייה ולשמן אותו.
לשבור את השוקולד המריר לחתיכות ולהמיס עם החמאה בקערה חסינת חום המונחת על מחבת עם מים רותחים על אש נמוכה בעדינות, עד שהשוקולד והחמאה נמסים.
להוציא את הקערה ולהניח לתערובת להתקרר.
לבחוש את הסוכר, עם הביצים אחת אחרי השניה ולטרוף את התערובת.
לנפות את הקמח על התערבות ולערבב עד לקבלת מרקם אחיד.
להוסיף את הקפה והשוקלד המומס ולערבב.
לשפוך את התערובת לתבנית המשומנת.
לאפות למשך 55 דקות עד שרואים את החלק העליון של העוגה קשה ומילוי מרכז העוגה מתנדנד מעט (העוגה תתקשה כשהיא תתקרר).
להשאיר את העוגה בתבנית לקירור.
להוציא את העוגה מהתבנית בזהירות, להניח אותה על קרש חיתוך ולחלק אותה לשתי שכבות.
להמיס את השוקולד עם החמאה בקערה מעל למחבת עם מים רותחים באיטיות על אש נמוכה ולערבב עד שתתקבל תערובת אחידה.
כשהתערובת המתקבלת סמיכה, להוציא אותה מהאש ולהניח לה להתקרר.
להניח את העוגה על צלחת הגשה.
למרוח שליש מהתערובת על שכבה אחת.
לחבר בצורת סנדוויץ' את השכבה הראשונה לשכבה השנייה.
לשטח את החלק העליון וצידי העוגה עם תערובת השוקולד הקפואה.

ההגשה:
לקשט עם תערובת של פירות יער.

המתכון מתוך הספר 500 עוגות (באנגלית).
להשיג בלעדית ברשת בלו בנדנה
Blue Bandana – ה` באייר 52, ת"א.
קדושי השואה 56, הרצליה פיתוח.
קניון רמת אביב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר