fbpx

עוגת שוקולד עשירה ומקושטת

עוגת שוקולד עשירה וקרמית עם נגיעה מושלמת של פירות מרעננים
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

עוגת שוקולד עשירה וקרמית עם נגיעה מושלמת של פירות מרעננים.

מרכיבים לעוגה:
260 גרם שוקולד מריר.
170 גרם חמאה חתוכה לקוביות.
200 גרם סוכר.
3 ביצים גדולות.
85 גרם קמח.
2 כפיות אינסטנט קפה מומס עם 2 כפיות מים רותחים.

מרכיבים להקפאה:
300 גרם שוקולד מריר מגורד.
85 גרם חמאה ללא מלח.

מרכיבים לקישוט:
300 גרם תערובת פירות יער.

אופן ההכנה:
לחמם את התנור מראש ל- 160 מעלות.
לשמן תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ ובתחתיתה להניח נייר אפייה ולשמן אותו.
לשבור את השוקולד המריר לחתיכות ולהמיס עם החמאה בקערה חסינת חום המונחת על מחבת עם מים רותחים על אש נמוכה בעדינות, עד שהשוקולד והחמאה נמסים.
להוציא את הקערה ולהניח לתערובת להתקרר.
לבחוש את הסוכר, עם הביצים אחת אחרי השניה ולטרוף את התערובת.
לנפות את הקמח על התערבות ולערבב עד לקבלת מרקם אחיד.
להוסיף את הקפה והשוקלד המומס ולערבב.
לשפוך את התערובת לתבנית המשומנת.
לאפות למשך 55 דקות עד שרואים את החלק העליון של העוגה קשה ומילוי מרכז העוגה מתנדנד מעט (העוגה תתקשה כשהיא תתקרר).
להשאיר את העוגה בתבנית לקירור.
להוציא את העוגה מהתבנית בזהירות, להניח אותה על קרש חיתוך ולחלק אותה לשתי שכבות.
להמיס את השוקולד עם החמאה בקערה מעל למחבת עם מים רותחים באיטיות על אש נמוכה ולערבב עד שתתקבל תערובת אחידה.
כשהתערובת המתקבלת סמיכה, להוציא אותה מהאש ולהניח לה להתקרר.
להניח את העוגה על צלחת הגשה.
למרוח שליש מהתערובת על שכבה אחת.
לחבר בצורת סנדוויץ' את השכבה הראשונה לשכבה השנייה.
לשטח את החלק העליון וצידי העוגה עם תערובת השוקולד הקפואה.

ההגשה:
לקשט עם תערובת של פירות יער.

המתכון מתוך הספר 500 עוגות (באנגלית).
להשיג בלעדית ברשת בלו בנדנה
Blue Bandana – ה` באייר 52, ת"א.
קדושי השואה 56, הרצליה פיתוח.
קניון רמת אביב.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר