עוגת שמנת עם בייגלה ברוטב קרמל מלוח

מתכון של רון רותם (בן 14, נכון ליוני 21) ממושב עין יהב שזכה במקום הראשון על הכנת עוגת שמנת הטובה ביותר בתחרות הארצית של מועצת החלב

לתחרות עוגת שמנת הטובה ביותר ביוזמת מועצת החלב, ניגש רון  לאחר שפגש שכנה בסופרמרקט במושב, שסיפרה לו על קיום התחרות והמליצה לו להשתתף. הוא ניסה מתכונים שונים של עוגות שמנת מתרבויות וארצות שונות, ערך ניסיונות ושיפורים במטבח הביתי, והקפיד על חומרי גלם איכותיים ומעניינים בטעמם. בסופו של דבר הגיע לעוגת שמנת עם בייגלה ברוטב קרמל מלוח, אותה הציג בתחרות, שנחלקה לשניים – תחרות אחת בין בני המושבים ולאחריה תחרות ארצית בה השתתפו הזוכים מהמושבים. רון רותם ניצח בשתי התחרויות והשאיר את השופטים פעורי פה נוכח גילו הצעיר

אביזרים

תבנית 26 עגולה בקוטר 26 ס”מ

מצרכים

10 יחידות פתי בר קטנים
90 יחידות בייגלה
90גרם חמאה
2 גביעי שמנת חמוצה 27%
2 כפות סוכר
1 כפית שטוחה תמצית וניל
6 כפות קרמל מלוח בייגלה (לתערובת הגבינות)
1/2 גביע שמנת מתוקה 38%
4 כפות רוטב קרמל מלוח בייגלה (לציפוי)
מספר יחידות בייגלה לפיזור ולקישוט העוגה

מצרכים לרוטב קרמל מלוח

80 מ"ל שמנת מתוקה
5 כפות חלב מרוכז
24 יחידות בייגלה קצוץ גס
100 גרם שוקולד בלונדי מלוח
1/2 כפית מלח

רון רותם. צילום משפחתי

אופן ההכנה

בסיס העוגה

לטחון את הפתי בר והבייגלה ולערבב עם החמאה.

לשטח בתבנית.

לקרר במקרר כ- 15 דקות.

מלית העוגה

לערבב את השמנת החמוצה עם הסוכר.

להוסיף תמצית וניל ו- 6 כפות קרמל מלוח.

לערבב היטב.

להקציף את השמנת המתוקה ולערבב אל התערובת.

להניח את המלית על הבסיס.

להקפיא למשך 5 שעות.

ציפוי העוגה

למרוח על העוגה את רוטב הקרמל המלוח.

לפזר מעל מספר יחידות בייגלה לקישוט.

להחזיר את העוגה להקפאה למשך הלילה.

אם אין רוטב קרמל מלוח – אפשר להמיס בבן מארי 300 גרם שוקולד בלונדי מלוח ולמרוח על העוגה.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר