עוגת שמרים פרג

ל- 4 עוגותלבצק:6 כוסות קמח1 שקית שימרית 1 חבילה (200 גרם) מרגרינה, או חמאה 1 שקית סוכר וניל3 ביצים1/2 כוס סוכר1 כוס מים, או חלב – פושרים1/4 כוס שמן למילוי:250 מ"ל חלב250 גר' סוכר250 גר' פרג טחון טרי100 גר' פרורי עוגה/עוגיות40 גר' חמאהגרידת לימוןצימוקים ציפוי:מים, סוכר בכמויות שוות. להרתיח ולקרר. הכנה:מכינים בצק, מניחים לתפיחה עד הכפלת הגודל. מרתיחים חלב וסוכר ומורידים מהאש. מוסיפים את שאר החומרים ומקררים.מחלקים את הבצק ל-4. כל חלק של הבצק מרדדים למלבן, מורחים מלית בנדיבות רבה, מגלגלים לרולדה. אפשר להשאיר כך, אפשר לחצות את הרולדה ולקלוע לצמה.מתפיחים שוב, עד שפת התבנית, מורחים ביצה, אופים בחום של 180 מעלות, כ-40 דקות.כשהעוגות יוצאות מהתנור מורחים את הציפוי, שוב, בנדיבות. פנוקי מאפים, www.maafim.biz, טל. 054-4828544

ל- 4 עוגות

לבצק:
6 כוסות קמח
1 שקית שימרית
1 חבילה (200 גרם) מרגרינה, או חמאה
1 שקית סוכר וניל
3 ביצים
1/2 כוס סוכר
1 כוס מים, או חלב – פושרים
1/4 כוס שמן

למילוי:
250 מ"ל חלב
250 גר' סוכר
250 גר' פרג טחון טרי
100 גר' פרורי עוגה/עוגיות
40 גר' חמאה
גרידת לימון
צימוקים

ציפוי:
מים, סוכר בכמויות שוות. להרתיח ולקרר.

הכנה:
מכינים בצק, מניחים לתפיחה עד הכפלת הגודל.
מרתיחים חלב וסוכר ומורידים מהאש. מוסיפים את שאר החומרים ומקררים.
מחלקים את הבצק ל-4. כל חלק של הבצק מרדדים למלבן, מורחים מלית בנדיבות רבה, מגלגלים לרולדה. אפשר להשאיר כך, אפשר לחצות את הרולדה ולקלוע לצמה.
מתפיחים שוב, עד שפת התבנית, מורחים ביצה, אופים בחום של 180 מעלות, כ-40 דקות.
כשהעוגות יוצאות מהתנור מורחים את הציפוי, שוב, בנדיבות.


פנוקי מאפים, www.maafim.biz, טל. 054-4828544

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר