עוגת שמרים פרג

 

ל- 4 עוגות

לבצק:
6 כוסות קמח
1 שקית שימרית
1 חבילה (200 גרם) מרגרינה, או חמאה
1 שקית סוכר וניל
3 ביצים
1/2 כוס סוכר
1 כוס מים, או חלב – פושרים
1/4 כוס שמן

למילוי:
250 מ”ל חלב
250 גר’ סוכר
250 גר’ פרג טחון טרי
100 גר’ פרורי עוגה/עוגיות
40 גר’ חמאה
גרידת לימון
צימוקים

ציפוי:
מים, סוכר בכמויות שוות. להרתיח ולקרר.

הכנה:
מכינים בצק, מניחים לתפיחה עד הכפלת הגודל.
מרתיחים חלב וסוכר ומורידים מהאש. מוסיפים את שאר החומרים ומקררים.
מחלקים את הבצק ל-4. כל חלק של הבצק מרדדים למלבן, מורחים מלית בנדיבות רבה, מגלגלים לרולדה. אפשר להשאיר כך, אפשר לחצות את הרולדה ולקלוע לצמה.
מתפיחים שוב, עד שפת התבנית, מורחים ביצה, אופים בחום של 180 מעלות, כ-40 דקות.
כשהעוגות יוצאות מהתנור מורחים את הציפוי, שוב, בנדיבות.


פנוקי מאפים, www.maafim.biz, טל. 054-4828544






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה