עוגת שמרים ריקוטה

חומרים לבצק:150 גרם חלב.1/2 חבילה שמרים טריים (20 גרם).1 ביצה.2 חלמונים.400 גרם קמח.40 גרם סוכר.1/4 כפית מלח.50 גרם חמאה רכה.200 גרם חמאה לקיפולים.אבקת סוכר.אופן ההכנה:ללוש את כל חומרי הבצק (למעט החמאה לקיפולים) עד לקבלת בצק אחיד.להעביר את הבצק לקערה מקומחת ולכסות למשך 3 שעות (מינימום) במקרר.בתום הקירור לרדד את הבצק למלבן שווה בגודלו בעובי 5-6 מ"מ.להציב במרכזו את החמאה.לקפל את שני קצוות הבצק למרכז וליצור מעטפה באופן בו החמאה תהיה מוצבת במרכז הבצק.לרדד את "המעטפה" באמצעות מערוך מקומח למלבן בעובי 4 מ"מ. לשים לב שהבצק לא נדבק למשטח העבודה באמצעות קימוח שולחן העבודה והמערוך.לחלק את המלבן ל- 3 חלקים.בכל חלק לקפל את הבצק לאמצע ואת הקצה השני לקפל מעליו, עד להיווצרות מעטפת בעלת 3 שכבות בצק.את המעטפת יש לשים במקרר למשך שעה לפחות.להוציא את הבצק ולחזור על פעולת הקיפול 3 פעמים. כאשר בין כל קיפול יש לתת לבצק לנוח למשך חצי שעה לפחות במקרר.בתום הכנת הבצק לרדד לעלה בעובי 3 מ"מ.למרוח את מילוי הריקוטה בשכבה אחידה.על המילוי ניתן לפזר צימוקים לבנים.בתום המילוי לגלגל את הבצק לרולדה ולחתוך לגלילים ברוחב 6-7 ס"מ.לסדר את הגלילים בצורה שווה בתבנית סבתא (חור), כל עוגה צריכה להכיל 5-6 שושנים.להתפיח את העוגה במשך 40-60 דקות בטמפרטורת החדר.בתום ההתפחה לחמם את התנור ל- 160 מעלות ולאפות במשך 40-45 דקות, עד לקבלת צבע זהוב.לקרר בטמרפטורת החדר ולבזוק אבקת סוכר מעל העוגה.שמור את העוגה בכלי אטום בטמפרטורת החדר למשך יומיים.להקציף במיקסר עם מטרפה את הביצים והסוכר עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה מדי.להמיס במיקרוגל או בבן מרי את השוקולד והחמאה, לאחר מכן יש להוסיף את הוויסקי.להוסיף לתערובת את הביצים ולערבב בזריזות.להוסיף את החומרים היבשים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.לשטח את התערובת בתבנית גבוהה (או קערה רחבה) ולהקפיא למשך 6 שעות.להוציא מן המקפיא ולגלגל את התערובת לכדורים קטנים.לאחר יצירת הכדורים יש לגלגלם באבקת סוכר.לסדר את הכדורים בתבנית אפייה תוך יצירת רווח אחד מן השני.לאפות בחום של 190 מעלות למשך 6-7 דקות. חומרים למילוי ריקוטה:500 גרם גבינת ריקוטה (5% שומן).150 גרם אבקת סוכר.1 ביצה.50 גרם חמאה רכה מאוד.40 גרם קמח.גרידה מלימון אחיד.כף תמצית וניל איכותית.אופן ההכנה:לערבב את כל חומרי המילוי עד לקבלת תערובת חלקה והומוגנית.לשמור את התערובת בקירור.לחם טאטי דרך השלום 53, גבעתייםרחוב אברהם גירון 3, אזור התעשייה יהודטלפון רב קווי להזמנות: 03-5392500

חומרים לבצק:
150 גרם חלב.
1/2 חבילה שמרים טריים (20 גרם).
1 ביצה.
2 חלמונים.
400 גרם קמח.
40 גרם סוכר.
1/4 כפית מלח.
50 גרם חמאה רכה.
200 גרם חמאה לקיפולים.
אבקת סוכר.

אופן ההכנה:
ללוש את כל חומרי הבצק (למעט החמאה לקיפולים) עד לקבלת בצק אחיד.
להעביר את הבצק לקערה מקומחת ולכסות למשך 3 שעות (מינימום) במקרר.
בתום הקירור לרדד את הבצק למלבן שווה בגודלו בעובי 5-6 מ"מ.
להציב במרכזו את החמאה.
לקפל את שני קצוות הבצק למרכז וליצור מעטפה באופן בו החמאה תהיה מוצבת במרכז הבצק.
לרדד את "המעטפה" באמצעות מערוך מקומח למלבן בעובי 4 מ"מ. 
לשים לב שהבצק לא נדבק למשטח העבודה באמצעות קימוח שולחן העבודה והמערוך.
לחלק את המלבן ל- 3 חלקים.
בכל חלק לקפל את הבצק לאמצע ואת הקצה השני לקפל מעליו, עד להיווצרות מעטפת בעלת 3 שכבות בצק.
את המעטפת יש לשים במקרר למשך שעה לפחות.
להוציא את הבצק ולחזור על פעולת הקיפול 3 פעמים. כאשר בין כל קיפול יש לתת לבצק לנוח למשך חצי שעה לפחות במקרר.
בתום הכנת הבצק לרדד לעלה בעובי 3 מ"מ.
למרוח את מילוי הריקוטה בשכבה אחידה.
על המילוי ניתן לפזר צימוקים לבנים.
בתום המילוי לגלגל את הבצק לרולדה ולחתוך לגלילים ברוחב 6-7 ס"מ.
לסדר את הגלילים בצורה שווה בתבנית סבתא (חור), כל עוגה צריכה להכיל 5-6 שושנים.
להתפיח את העוגה במשך 40-60 דקות בטמפרטורת החדר.
בתום ההתפחה לחמם את התנור ל- 160 מעלות ולאפות במשך 40-45 דקות, עד לקבלת צבע זהוב.
לקרר בטמרפטורת החדר ולבזוק אבקת סוכר מעל העוגה.
שמור את העוגה בכלי אטום בטמפרטורת החדר למשך יומיים.
להקציף במיקסר עם מטרפה את הביצים והסוכר עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה מדי.
להמיס במיקרוגל או בבן מרי את השוקולד והחמאה, לאחר מכן יש להוסיף את הוויסקי.
להוסיף לתערובת את הביצים ולערבב בזריזות.
להוסיף את החומרים היבשים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
לשטח את התערובת בתבנית גבוהה (או קערה רחבה) ולהקפיא למשך 6 שעות.
להוציא מן המקפיא ולגלגל את התערובת לכדורים קטנים.
לאחר יצירת הכדורים יש לגלגלם באבקת סוכר.
לסדר את הכדורים בתבנית אפייה תוך יצירת רווח אחד מן השני.
לאפות בחום של 190 מעלות למשך 6-7 דקות.

חומרים למילוי ריקוטה:
500 גרם גבינת ריקוטה (5% שומן).
150 גרם אבקת סוכר.
1 ביצה.
50 גרם חמאה רכה מאוד.
40 גרם קמח.
גרידה מלימון אחיד.
כף תמצית וניל איכותית.

אופן ההכנה:
לערבב את כל חומרי המילוי עד לקבלת תערובת חלקה והומוגנית.
לשמור את התערובת בקירור.

לחם טאטי
דרך השלום 53, גבעתיים
רחוב אברהם גירון 3, אזור התעשייה יהוד
טלפון רב קווי להזמנות: 03-5392500

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר