fbpx

עוגת שמרים של יענק'לה

החומרים:1 קילו קמח50 גרם שמריםקורט מלח3 ביצים7 כפות סוכר200 גרם מרגרינהכוס וחצי חלבקינמון לפי הטעםשמים במיקסר את הביצים, המרגרינה, הסוכר וקורט המלח. תוך כדי הערבוב, מוסיפים לסירוגין מעט מהחלב כשהוא פושר ומעט מהקמח. מוסיפים את השמרים, וממשיכים להוסיף את שאריות החלב והקמח, עד שהקמח נפרד מהדפנות. מכסים במגבת רטובה במשך כשעתיים, ואחר כך מעבדים, מרדדים, מורחים שמן וקינמון ומגלגלים לצורה של שושנים. טורפים ביצה ומורחים אותה מלמעלה. אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ- 10 דקות. (המתכון מופיע על מצבתו של יעקב טופור ז"ל. פורסם בידיעות אחרונות 5.7.05)
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

החומרים:
1 קילו קמח
50 גרם שמרים
קורט מלח
3 ביצים
7 כפות סוכר
200 גרם מרגרינה
כוס וחצי חלב
קינמון לפי הטעם

שמים במיקסר את הביצים, המרגרינה, הסוכר וקורט המלח. תוך כדי הערבוב, מוסיפים לסירוגין מעט מהחלב כשהוא פושר ומעט מהקמח.

מוסיפים את השמרים, וממשיכים להוסיף את שאריות החלב והקמח, עד שהקמח נפרד מהדפנות.
מכסים במגבת רטובה במשך כשעתיים, ואחר כך מעבדים, מרדדים, מורחים שמן וקינמון ומגלגלים לצורה של שושנים. טורפים ביצה ומורחים אותה מלמעלה.
אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ- 10 דקות.


(המתכון מופיע על מצבתו של יעקב טופור ז"ל. פורסם בידיעות אחרונות 5.7.05)





Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר