עוגת שמרים של יענק'לה

 

החומרים:
1 קילו קמח
50 גרם שמרים
קורט מלח
3 ביצים
7 כפות סוכר
200 גרם מרגרינה
כוס וחצי חלב
קינמון לפי הטעם

שמים במיקסר את הביצים, המרגרינה, הסוכר וקורט המלח. תוך כדי הערבוב, מוסיפים לסירוגין מעט מהחלב כשהוא פושר ומעט מהקמח.

מוסיפים את השמרים, וממשיכים להוסיף את שאריות החלב והקמח, עד שהקמח נפרד מהדפנות.
מכסים במגבת רטובה במשך כשעתיים, ואחר כך מעבדים, מרדדים, מורחים שמן וקינמון ומגלגלים לצורה של שושנים. טורפים ביצה ומורחים אותה מלמעלה.
אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ- 10 דקות.


(המתכון מופיע על מצבתו של יעקב טופור ז"ל. פורסם בידיעות אחרונות 5.7.05)










היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה