עוגת שקדים ואגסים

אופים בחום של 180 מעלות כ- 35 דקות או עד שמשחים יפה
אופים בחום של 180 מעלות כ- 35 דקות או עד שמשחים יפה. צילום גילת נוה אור

מצרכים לפירות

4 אגסים קלופים וחתוכים לרבעים
6-7 תמרים או שזיפים מגולענים חתוכים לחצאים
כוס מים
חצי כוס סוכר קנים אורגני

אופן ההכנה

במחבת מבשלים את המים והסוכר עד שהסוכר נמס.

מוסיפים את האגסים.

מבשלים כ- 10 דקות.

מוסיפים את השזיפים ומבשלים עוד 5 דקות.

מצרכים למאפה

100 גרם שקדים טחונים
80  גרם שמן קוקוס במצב נוזלי
100 גרם סוכר קנים אורגני או סוכר קוקוס אורגני
2 בננות בשלות מרוסקות
50 גרם רסק תפוחים לא ממותק
חצי כפית קינמון
3 כפות קמח קינואה

אופן ההכנה

בקערת מערבל מערבבים את שמן הקוקוס עם הסוכר עד לקבלת קרם אחיד.

מוסיפים את השקדים, הבננות, רסק התפוחים, הקינמון והקמח.

מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את הבלילה לתבנית מלבנית, ומסדרים בה את האגסים והתמרים או השזיפים המבושלים.
אופים בחום של 180 מעלות כ- 35 דקות או עד שמשחים יפה.

 

 

 

 

·      צילום: גילת נוה אור

 

 

 

 

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה