מצרכים לעוגה בתבנית מוארכת
לריבה
2 כוסות תפוז סיני
3/4 כוס סוכר קנים
לעוגה
1 כוס שקדים טחונים
1 כוס שבבי קוקוס
1 כוס קמח כוסמין
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתייה
2 ביצים
4-5 טיפות תמצית תפוז טהורה כמו של מקורמיק
1/2 כוס שמן חמניות
1/2 כוס ריבת תפוז סיני
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית כורכום
אופן ההכנה
להכנת הריבה
טוחנים בבלנדר את התפוז הסיני.
מבשלים עם סוכר על אש בינונית עד שהריבה מסמיכה מעט והצבע הופך מצהוב לכתום.
מעבירים לצנצנת מעוקרת (סטרילית).
להכנת העוגה
מערבבים יבשים – שקדים, קוקוס, קמח, אבקת אפיה, קינמון, כורכום וסודה לשתייה.
בקערה נפרדת מערבבים רטובים – ביצים, ריבה, תמצית תפוז טהורה ושמן.
מאחדים את היבשים עם הרטובים עד קבלת בלילה נוזלית.
מעבירים לתבנית משומנת.
אופים במשך 30-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש והעוגה שחומה מלמעלה.