חומרים:
100 גר' חמאה מומסת
1 כוס סוכר דמררה
3 ביצים
2 כפות סילאן
400 גר' ממרח תמרים
1 כפית קינמון
1 כפית מיץ לימון
1/4 כוס אבקת שקדים
1 3/4 כוסות קמח תופח
1 שקית אבקת אפייה
2 תפוחים גרנד קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
אביזרים:
מיקסר קיצ'נאייד (וו הקצפה)
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו בהקצפה מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר במהירות בינונית.
כשמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית מוסיפים את החמאה המומסת והסילאן ומערבבים היטב.
מוסיפים תוך כדי ערבוב את ממרח התמרים, אבקת השקדים הקינמון ומיץ הלימון, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים במהירות נמוכה את הקמח והאבקת האפייה ומערבלים כ2 דקות עד שכל הקמח נבלע היטב בתערובת.
יוצקים את הבלילה לתבנית מאורכת מרופדת בנייר אפייה.
מפזרים את התפוחים, ועם הידיים תוחבים אותם פנימה.
מפזרים מעל את האגוזים.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (כ-180 מעלות) למשך כ- 45- 50 דקות או עד שהעוגה משחימה והקיסם יוצא יבש ממרכזה.