עוגת תמרים, תפוחים ואגוזים

חומרים:100 גר' חמאה מומסת1 כוס סוכר דמררה3 ביצים2 כפות סילאן400 גר' ממרח תמרים1 כפית קינמון1 כפית מיץ לימון1/4 כוס אבקת שקדים1 3/4 כוסות קמח תופח 1 שקית אבקת אפייה2 תפוחים גרנד קלופים וחתוכים לקוביות1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גסאביזרים: מיקסר קיצ'נאייד (וו הקצפה)אופן ההכנה:בקערת מיקסר עם וו בהקצפה מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר במהירות בינונית.כשמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית מוסיפים את החמאה המומסת והסילאן ומערבבים היטב.מוסיפים תוך כדי ערבוב את ממרח התמרים, אבקת השקדים הקינמון ומיץ הלימון, עד שמתקבלת תערובת אחידה.מוסיפים במהירות נמוכה את הקמח והאבקת האפייה ומערבלים כ2 דקות עד שכל הקמח נבלע היטב בתערובת.יוצקים את הבלילה לתבנית מאורכת מרופדת בנייר אפייה.מפזרים את התפוחים, ועם הידיים תוחבים אותם פנימה.מפזרים מעל את האגוזים.מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (כ-180 מעלות) למשך כ- 45- 50 דקות או עד שהעוגה משחימה והקיסם יוצא יבש ממרכזה.

חומרים:
100 גר' חמאה מומסת
1 כוס סוכר דמררה
3 ביצים
2 כפות סילאן
400 גר' ממרח תמרים
1 כפית קינמון
1 כפית מיץ לימון
1/4 כוס אבקת שקדים
1 3/4 כוסות קמח תופח
1 שקית אבקת אפייה
2 תפוחים גרנד קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

אביזרים:
מיקסר קיצ'נאייד (וו הקצפה)

אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו בהקצפה מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר במהירות בינונית.
כשמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית מוסיפים את החמאה המומסת והסילאן ומערבבים היטב.
מוסיפים תוך כדי ערבוב את ממרח התמרים, אבקת השקדים הקינמון ומיץ הלימון, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים במהירות נמוכה את הקמח והאבקת האפייה ומערבלים כ2 דקות עד שכל הקמח נבלע היטב בתערובת.
יוצקים את הבלילה לתבנית מאורכת מרופדת בנייר אפייה.
מפזרים את התפוחים, ועם הידיים תוחבים אותם פנימה.
מפזרים מעל את האגוזים.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (כ-180 מעלות) למשך כ- 45- 50 דקות או עד שהעוגה משחימה והקיסם יוצא יבש ממרכזה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר